Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Snart börjar Hallands största bokcirkel

Hela Halland läser har valt Ingrid Kampås roman "I väntan på kometen" som årets läsning.

Under det åttonde året med Hela Halland läser blir det aktiviteter på biblioteken under mars och april. Den 15 april arrangeras ett digitalt författarbesök med Ingrid Kampås.

"Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt", beskrivs projektet i ett pressmeddelande.

Roman om nutid och 1960-talet

Den tidigare sjuksköterskan Ingrid Kampås från Veddige romandebuterade 2002 med ”Hjärta av is”. De senaste tio åren har hon varit bosatt i nordtyska Lübeck och varit författare och översättare på heltid.

Ingrid Kampås åttonde och senaste bok "I väntan på kometen" handlar om bland annat försoning och uppslukande kärlek. Läsarna möter klasskamraterna Anna och Stefan under uppväxten i Halland på 1960-talet och i nutid. I barnens liv finns också den unga lärarinnan Ella, som bär på en stor hemlighet.

Hallands Nyheter med och arrangerar

Hela Halland läser arrangeras av de halländska kommunernas bibliotek, Kultur i Halland, samt tidningarna Hallands Nyheter, Hallandsposten och Norra Halland.

– Det är en slags utmärkelse kan man säga och just det där att kunna nå ut till så många läsare är jätteroligt", säger Ingrid Kampås till P4 Halland.

• Böcker i Hela Halland läser

2014: ”Den enögda kaninen” av Christoffer Carlsson

2015: ”Springa med åror” av Cilla Naumann

2016: Lyrik av Ingela Strandberg

2017: ”För vad sorg och smärta” av Thom Lundberg och ungdomsboken ”5768 visningar på Youtube” av Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson

2018: ”Hägring”, en novellsamling av Oline Stig

2019: ”Mamma är bara lite trött” av Sara Beischer

2020: ”Sörjen som blev” av Anna Takanen

2021: ”I väntan på kometen” av Ingrid Kampås