Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Mattias Rand (till vänster) och Mattias Ljungblad (höger) vann novelltävlingarna 2017. Maria Ehrenberg, regionbibliotekarie, Region Halland är ansvarig för tävlingen. Foto: HN Arkiv 

Skriver du årets bästa novell?

Årets tema är "hemma" – så här deltar du i HN:s novelltävling.

Som en del av Hela Halland ­läser 2018 arrangerar Hallandsposten och Hallands Nyheter en novelltävling ihop med Region Halland.
Det blir femte gången Hela Halland läser arrangeras och precis som sist blir det en mängd aktiviteter på biblioteken i Halland, med bokcirklar och författarbesök under våren.

På lördag den 24 februari öppnar även slussarna till novelltävlingen.
– Tävlingen är uppdelad i två klasser, ung och vuxen. Tillhör man ung ska man vara född 1999 ­eller ­senare. Alla som är födda ­innan dess räknas till vuxenklassen, säger Maria Ehrenberg, regionbibliotekarie, Region Halland.
Årets tema är "HEMMA: Vad är hemma? Var är hemma? Var känner man sig hemma  – på en plats, i en stad, bland en gruppp människor eller något helt annat?". Novellen får inte överskrida 5 000 tecken.
– Nej då läser vi den inte. Vi måste ha en gräns, säger Maria Ehrenberg.
Vem som helst får delta i tävlingen, så länge man har skrivit en novell och lämnat in den före den 3 april, då slussarna stängs.
Första pris är ett presentkort på 1 000 kr i bokhandel, samt helårsprenumeration på Novellix.

Det vinnande bidraget publiceras i Hallandsposten och Hallands Nyheter.
Förra året skickades runt 80 bidrag in, vilket var lyckat.
– Ja det var jättekul! Bidragen som kom in var jämnt fördelat mellan klasserna, så tävlingen ­intresserar både unga och äldre, säger Maria Ehrenberg.
2017 vann Mattias Rand från Halmstad vuxenklassen och Mattias Ljungblad från Karl Gustav vann ungklassen. 

Fotnot: Tävlingen pågår under perioden 24 februari – 3 april. Här finns även information om regler, jury, priser och publicering.