Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Författare. Anne-Marie Schjetlein bodde tills nyligen i Halmstad.

Ny roman med mord i Halland

Sjukhuset i Varberg och ett kärleksnäste i Falkenberg finns med i "Döden den bitterbleka".

Huvudperson i Anne-Marie Schjetleins andra deckare är kirurgen Andreas Nylund på Halmstads sjukhus – där författaren själv och hennes sambo arbetade tills för två månader sedan, när de flyttade till Stockholm.

- Det känns verkligen som ett rätt beslut, det är lättare för mig som författare att vara där uppe, säger Anne-Marie, som numera är timanställd kompetensutvecklare på Danderyds sjukhus och författare resten av tiden.

Debutromanen "Döden kvittar det lika" kom för två år sedan och har hittills sålts i 6 000 exemplar. I uppföljaren börjar Andreas tro på livet igen, ett år efter att hans fru har mördats. Men då försvinner en av hans båda små söner spårlöst.

– Vänta bara, i tredje boken råkar Andreas själv riktigt illa ut…

Under skrivandet av "Döden den bitterbleka" drabbades Anne-Marie Schjetlein av stor sorg när både hennes föräldrar gick bort ganska tätt inpå varandra. Författandet tog lite andra vägar en tid.

Anne-Marie tillät sig att sörja, skrev då och då när hon orkade, och tyckte knappt att hon fick något alls ur sig vid datorn.

- Och sen upptäckte jag att jag faktiskt hade gjort ganska mycket.

Anne-Marie jobbar alltid på flera parallella spår samtidigt och skriver aldrig kronologiskt. Redan från början vet hon vad som ska hända i boken, så när det dyker upp någon idé kring ett av de olika kapitlen kan hon lätt hoppa till rätt ställe i datorn och skriva.

Hon tycker att hon har bra koll på sina romanfigurer även om de ibland gör som de vill.

- När jag satt och gick igenom manus upptäckte jag att en av huvudpersonerna gått och lagt sig att sova när jakten pågick som värst, så då fick jag faktiskt säga åt honom att kliva upp och skärpa sig, haha!