Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mördad hittad i Glommen i ny deckare av

CT Karlsson i Glommen ger själv ut sin deckare "Bittert svek" den 28 maj. Det är den första delen i sviten …"Falkenbergsmorden".

Vad handlar "Bittert svek" om?

– Boken utspelar sig i Glommen och Falkenberg, där Kajsa Rudolfsson arbetar som kriminalinspektör hos Falkenbergspolisen. En dag hittas en äldre man mördad precis vid Vallarna. Sedan hittas ännu en kropp, en ung kvinna, på stranden i Glommen. Morden verkar först inte ha någon koppling till varandra, men allt eftersom visar sig ett samband.

Hur kommer det sig att boken utspelar sig i Falkenberg och Glommen?

– År 2007 träffade jag kärleken i mitt liv. Tillsammans flyttade vi till Glommen 2011. Då hade vi det som sommarbostad, men nu bor vi där permanent. Jag har alltid varit väldigt rastlös, flyttat runt mycket i både Sverige och världen. När vi kom till Glommen kände jag att "här ska vi bo", det är mitt paradis på jorden. När jag är ute och rastar hunden hittar jag ofta bra mordplatser och andra scener till handlingen. Det är något visst med Falkenberg.

Varifrån får du inspiration till att skriva?

– Jag läser väldigt mycket, minst två-tre böcker i veckan, och det inspirerar mig såklart. Sen har jag levt ett väldigt mångfacetterat liv. Jag har varit geolog, ridlärare, dykinstruktör, jag har forskat, allt möjligt. Jag inspireras av det jag har gjort i livet och av alla människor jag träffat. Miljön vi lever i är inspirerande i sig.

Finns alla platser i boken i verkligheten?

– Det är en fiktiv historia som utspelar sig i en verklig miljö. Ibland har jag fått ändra färg på ett hus för att undvika att de som bor där kan bli störda av nyfikna besökare, men de allra flesta platserna finns i verkligheten.

Du ger ut boken på egen hand, utan förlag. Hur kommer det sig?

– Precis som alla nybörjare var jag väldigt självsäker i början och skickade in manuset till flera förlag. Efter första refuseringsbrevet kände jag mig som en rädd tolvåring, det tog en vecka att återhämta sig. Men efter ett tag insåg jag hur svårt det egentligen är att ge ut en bok som debutant, utan att ha varken ett namn eller kontakter. Som den …entreprenör jag är, såg jag det som en rolig utmaning att försöka ge ut boken på egen hand.

Vilka tre ingredienser tycker du är viktigast i en bra deckare?

– Spänning i storyn, att man kan relatera till huvudpersonen och en bra miljö. Jag vill kunna se miljön framför mig, kunna känna dofterna och höra ljuden.

Bild: Pernilla A Dahnberg