Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

5 frågor till Niklas Källner

... aktuell med Tills man dör lever man, en intervjubok där han bygger ut den stil han gjort till sitt signum i tv-programmet Skavlan. Här handlar hans vänliga, intresserade och raka frågor till människor han möter på gatan om uppväxt, relationer, livet och döden.

Ibland får man oförglömliga svar, skriver du i inledningen. Kan du ge något exempel?

– Ja, som när jag frågade någon om hennes värsta lögn och svaret blev ”I love you. Det har jag sagt till alla män och de har alla trott att det var sant”. Har hon sagt så, är det sant frågar man ju sig då. Genom åren har man fått höra saker, som ”jag skulle passa väldigt bra i kungahuset” och det är klart att då reagerar man, då vill man veta mer, fortsätta prata. Tanken med den här boken är just att kunna stanna lite längre hos människor.

Varför tror du att människor svarar så öppenhjärtigt på dina frågor?

– Jag vet inte. En notering jag gjorde när vi var ute och jobbade var att vi fick tänka på att boken inte skulle bli alltför tung. En dag när vi var ute fick vi bara tunga historier, om medberoende, om bortlämnade barn. Jag märker att många människor går med en historia som de vill dela med sig av. Får de chansen att berätta så gör de det.

Finns det tillfällen då det blir svårt för dig att hantera svaren, att de blir för personliga?

– Det händer ibland. Ibland märker man att svaren börjar bli alldeles för privata. Är det för tv så klipper jag bort det, så också med boken.

En fråga du ställer är ”När kände du dig riktigt vuxen senast?”. Vilket är ditt eget svar på det?

– Det var inte så längesedan. Det är någon i boken som säger ”när man går och lägger sig frivilligt på kvällen”. Det kan jag sympatisera med. Nu säger man att ”klockan är elva, nu vill jag sova”. Annars har jag lidit länge av att det blir för sent på kvällen och man är alldeles för trött på morgnarna. Följden blir att det är ens eget fel att det blir stressigt på morgnarna med barnen. Men nu vill jag lägga mig i tid för att inte vara för trött på morgonen. Det är vuxet.

När tror du att Fredrik Skavlan blir din sidekick?

– Skavlan, haha! När han kan göra en audition jag är nöjd med. Någon gång kommer det att bli. Om tio år kanske.