Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Popduon Norlie & KKV har många spelningar i sommar.

Bästa spelningen var i åska och ösregn

Bästa turnéminnet är en sommarspelning i ösregn och åska, det sämsta när hjulet ramlade av turnébussen. Sommarens konserter inleder Norlie & KKV med ett nygjort intro och låten "Din idiot".

Sonny "Norlie" Fahlberg och Kim "KKV" Vadenhag har svårt att välja sitt bästa turnéminne, men enas till slut om fjolårets turnéavslutning på Gröna Lund i Stockholm.

- Säkerhetschefen var nära på att ställa in spelningen på grund av ovädret och vi var så oroliga över att all vilja och själ som vi lagt ner på showen skulle vara förgäves. Därför var det snudd på magiskt att möta kärleken och värmen från över 10 000 människor som inte brydde sig ett skit om att regnet fullkomligt öste ner över dem.

TT: Ert sämsta turnéminne?

- Det var lite jobbigt när vi stannade till vid en rastplats och upptäckte att vi hade tappat ett utav däcken på turnébussen. Klockan var runt fyra på morgonen och vi var tvungna att väldigt långsamt ta oss till "nightliner"-firman. Där vi sedan fick packa om hela produktionen och byta buss.

TT: Vilken låt startar ni helst konserterna med i sommar?

- Den här sommaren har vi byggt ett intro som leder vidare till låten "Din idiot". Vi är väldigt stolta över den låten. Vi kommer att turnera med en stor ledproduktion och tillhörande rörligt material för att förstärka känslorna i låtarna. Introt är så fett!

TT: Vad har ni alltid på er önskemålslista till arrangören?

- Vatten, vita handdukar, ingefära, honung, högtalare, öl och vin med mera. Vi hade någon form av ostbricka förra året. Det slutade ofta med att den stod framme i värmen och efter spelningarna luktade det som någon slags blandning av turnésvett och fransk mögelost.

TT: Har det hänt att ni inte har spelat något extranummer?

- Vid ett tillfälle i Karlskoga började det plötsligt vina ölflaskor i glas. En var bara nån centimeter från att träffa Kim i huvudet. Det krävs ganska mycket för att vi ska avsluta en spelning. Detta var nog första och förhoppningsvis sista gången.

TT: Vilken är den bästa spelning ni har sett?

- Kanye West på Way Out West 2011. Vi bråkade innan spelningen. Blev vänner igen lagom till att introt drog igång. Efter det följde nästan tre timmar av total lycka för oss båda.