Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Avicii prisades postumt på MTV-galan för "bästa dansvideo". Arkivbild.

Avicii prisades på MTV-galan

Tim "Avicii" Bergling prisades postumt för bästa dansvideo på MTV:s Video Music Awards i New York. "Stort tack för allting du gjort för mig Tim", skriver regissören Levan Tsikurishvili på Instagram.

Totalt var Avicii nominerad i två kategorier: Bästa dansvideo och bästa visuella effekter för videon "Lonely together" med Rita Ora. Världsstjärnan, som avled i april, prisades postumt i kategorin bästa dansvideo.

När Rita Ora under galan skulle introducera Malumas framträdande hade hon just fått reda på att de hade vunnit.

- Jag vill bara ta en minut och säga att jag precis fick reda på att jag och Avicii vann bästa dans, så låt oss väsnas lite för Avicii just nu. En fantastisk talang, sade hon från scenen enligt Contactmusic.

Tsikurishvili: "Stort tack"

Regissören bakom videon, Levan Tsikurishvili, tackar de inblandade i ett inlägg på Instagram.

"Jag är väldigt tacksam men väldigt ledsen att Tim inte är med oss längre och kan ta emot priset själv. Jag är väldigt glad och stolt över allt arbete vi gjorde ihop och än en gång, stort tack för allting du gjort för mig Tim!", skriver han.

Video Music Awards hölls natten till tisdag svensk tid i New York. Utmärkelsen som årets artist gick till Camila Cabello, och priset bästa nya artist gick till rapparen Cardi B.

Cardi B öppnade galan

Cardi B var den som inför galan hade flest vinstchanser med sammanlagt tio nomineringar. Hon öppnade även årets gala – därefter följde framträdanden av artister som Jennifer Lopez och Ariana Grande.

Jennifer Lopez var även årets mottagare av priset Michael Jackson Vanguard Award för sina prestationer inom film och musik.

- Det finns så mycket mer att göra och jag vet i mitt hjärta att framtiden är ännu ljusare, sade hon när hon tog emot priset, enligt nyhetsbyrån AFP.

"The Hills"-återförening

Madonna höll ett hyllningstal till souldrottningen Aretha Franklin, som avled i torsdags. Men talet fick en del kritik från tittare på Twitter, rapporterar Variety. Anledningen är att Madonna, enligt de som var kritiska, mest ska ha pratat om sig själv.

Inför årets gala kom uppgifter om en eventuell återförening av realitystjärnorna i "The Hills". På röda mattan syntes bland andra Heidi Montag och Audrina Patridge – och under galan kom beskedet att realitystjärnorna kommer att återförenas i nya serien "The Hills: New beginnings" med premiär nästa år, skriver flera amerikanska medier.