Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Uppföljaren till filmen
Uppföljaren till filmen "Avatar" kan fortsätta spelas in på Nya Zeeland från och med nästa vecka. Arkivbild. Bild: Reed Saxon/AP/TT

"Avatar"-uppföljaren återupptar inspelningen

Inspelningen av regissören James Camerons nästa "Avatar"-film kommer att sätta i gång på nytt nästa vecka efter att produktionen varit stoppad sedan mars.

"Våra inspelningsplatser är redo och vi kunde inte vara gladare över att få återvända till Nya Zeeland nästa vecka", skriver producenten Jon Landau på Instagram.

Nya Zeeland, som är inspelningsplats för filmen, har gett klartecken för att återuppta filmproduktioner i landet, förutsatt att inspelningarna följer nya, strikta regler. Exempelvis behöver tillstånd utfärdas för att personal ska kunna återvända.

"Avatar" hade premiär 2009 och var tänkt att revolutionera film visad i 3D. Den var historiens mest lukrativa film, sett till biljettintäkter, fram till 2019 då superhjältefilmen "Avengers: Endgame" övertog förstaplatsen.

Sedan tidigare är det klart att filmen kommer att få inte bara en, utan sammanlagt fyra uppföljare som är tänkta att ha premiär 2021, 2023, 2025 och 2027.