Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyrtiosex år efter att den filmades får äntligen en dokumentär om Aretha Franklin premiär. Arkivbild.

Aretha Franklin-dokumentär släpps efter 46 år

En dokumentär om souldrottningen Aretha Franklin kommer att släppas inom kort – efter att legat på hyllan i 46 år, rapporterar Variety.

Dokumentären har titeln "Amazing grace" och spelades in under en gospelkonsert i början på sjuttiotalet. Efter strul med rättigheter har nu filmens producent Alan Elliott och Aretha Franklins dödsbo äntligen kommit fram till en överenskommelse.

- Vi ser Alans passion till filmen, och vi är precis lika passionerade inför den, säger Aretha Franklins syskonbarn Sabrina Owens till Variety och fortsätter:

- Den utspelar sig i en väldigt genuin miljö, är väldigt rörande och inspirerande, och det ger en möjlighet till alla som inte fick se henne i en gospelkontext att uppleva hur mångfacetterad hennes musik är. Vi är så exalterade över att vara en del av det här.

Filmen har premiär nästa vecka på amerikanska dokumentärfilmsfestivalen DOC NYC. Det är inte klart om filmen kommer att visas på bio för en bredare publik, men både producenten och Franklins dödsbo siktar på det.

Aretha Franklin dog den 16 augusti i sitt hem i Detroit, 76 år gammal.