Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Anders Öfvergård är ny programledare för "Robinson". "Det är ju en genialisk programidé", säger han om den klassiska dokusåpan. Pressbild.

Öfvergård: "'Robinson' har varit en dröm"

När Anders Öfvergård hörde att "Robinson" stod utan programledare räckte han direkt upp handen. Att leda den klassiska dokusåpan beskriver han som ett "drömjobb".

I den nya säsongen av "Robinson" går doksåpornas dokusåpa tillbaka till rötterna. Det är klassiska tävlingar, öråd, personliga saker och förstås en hel del pakter.

- Det är "back to basic". Det är inte någon twist, "love edition" eller något sådant där. Utan vi går tillbaka till originalet, Anders Lundin-tiden, säger Anders Öfvergård.

"Fem dagar i veckan"

Det som däremot är nytt är sändningstiderna. "Robinson", som får premiär i TV4 på söndag den 18 mars, kommer att sändas flera dagar i veckan.

- Det kommer att gå fem dagar i veckan, måndag till torsdag, en halvtimme per dag, och sedan är det längre program på söndagarna med det här klassiska örådet där någon röstas ut, säger Anders Öfvergård.

"Enormt äventyr"

Han berättar att han själv anmälde sig som frivillig till att leda programmet.

- Jag ringde min arbetsgivare och sa att det här gör jag mer än gärna. Jag sålde in mig själv ganska hårt. Det här har varit en dröm för mig att göra, säger Anders Öfvergård, som tycker att "Robinson" innehåller allt han gillar – från tävlingar till mänskliga relationer.

TT: Hade du själv ställt upp som deltagare i programmet?

- Ja, det hade jag nog faktiskt gjort. Men jag vet inte om jag hade varit så bra, jag hade nog varit för dominant och folk hade nog sett mig som besvärlig och som ett hot. Men jag hade velat vara med för att se vad man pallar.

Anders Öfvergård berättar att årets deltagare är riktiga vinnarskallar och säger att han gillar mixen.

- Det som skiljer "Robinson" från andra program är att vi har ett jättespann på deltagarna, från 19 till 60 år. En 60-åring kanske är lite sämre i fysiska tävlingar men har i stället större erfarenhet av sociala spel, något som en 19-åring inte är lika bra på. Det gör att det blir väldigt spännande.