Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Anka är tillbaka i Svenska Hollywoodfruar – och utlovar drama.

Återvändare och uppföljare i TV3 och Viaplay

Hasse Aro är tillbaka i "Efterlyst", "Svartsjön" får en andra säsong och Anna Anka tänker styra upp "Hollywoodfruar". "Comeback" är rätt ord för hösten i TV3 och Viaplay.

Hur bär man sig åt om man vill göra en uppföljare till en serie, men i den förra säsongen – spoilervarning – redan dödat alla rollfigurer? Man gör en "prequel".

Den andra säsongen av "Svartsjön" utspelas före den första säsongen, och den här gången är rollfigurerna inte på en skidort. Genom att placera handlingen på en ö bevarar man den klaustrofobiska känslan – och snart börjar mystiska saker att hända.

- I första säsongen var det en grupp unga coola människor som åker iväg sedan kommer ett yttre hot. Här ligger en psykologisk ton av ett obehag lite hela tiden, säger Filip Berg som spelar huvudrollen Johan.

Löser brott i tv

Hasse Aro och "Efterlyst" är tillbaka med ett väl beprövat format och en blandning av gamla och nya brott.

- Det har bara varit bra reaktioner, förutom en gangster som jag träffade på stan häromdagen, som skulle spöa mig. "Nu ska ni köra det där jävla golarprogrammet igen". Jag tror inte att han menade allvar, han försökte bara vara stöddig, säger Aro.

TT: Det finns många program om brott i dag. Varför ska man se just "Efterlyst"?

- Därför att vi rapporterar inte bara om brott, vi löser dem också, säger Aro.

Anna Anka: Trashy"

"Svenska Hollywoodfruar" gör entré igen och det dubbelt upp. Förutom det klassiska programmet, kommer det även att ske en återförening med fruar från tidigare säsonger.

Dessutom är Anna Anka tillbaka och vill styra upp programmet.

- Som alla vet är "Hollywoodfruar" en bebis jag har skapat, jag har tittat genom åren och tycker inte att de har haft de bästa karaktärerna i showen. När jag först skapade showen visade jag en fantasivärld som folk kunde leva sig in i. Sedan försvann glamouren och det var väldigt "trashy", säger Anna Anka.

Men det är inte bara gamla ansikten på TV3 och Viaplay. "Ingen utan skuld" med Jens Hultén och Vera Vitali är en av höstens nya satsningar. Serien handlar om en före detta elitsoldat som varit inblandad i Sveriges vapenexport – och Jens Hultén utlovar moraliska frågor, spänning och kanske lite sanning.

- Storyn är helt påhittad, sedan har författaren gjort en grundlig research, det han tar upp som har med internationell vapenhandel att göra stämmer, säger Jens Hultén.