Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Lokala annonser

Nöje

Turnerpriset görs om till stipendier

Brittiska Turnerprisets ansvariga tänker om. I vanliga fall brukar juryn så här års tillkännage en lista på nominerade konstnärer som inbjuds att göra konst till en utställning under hösten. Pristagaren offentliggörs sedan i december. Men på grund av rådande coronarestriktioner väljer arrangörerna att i stället dela ut 10 stipendier på motsvarande 126 000 kronor vardera, skriver The Guardian.

Kokböcker säljer bäst i coronatider

Böcker om mat och dryck säljer bättre under coronaepidemin. Försäljningen i genren har ökat med 12,9 procent enligt statistik från Svenska Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen. Man har börjat redovisa bokförsäljning per genre och första siffrorna visar försäljningen mellan vecka 11–20 i år. Försäljningen av facklitteratur har ökat med 5,7 procent.

Produktionsbolag får 30 miljoner i stöd

Filminstitutet ger tillfälligt stöd till produktionsbolag som har påverkats av coronakrisen. Stödet gäller för bolag som har kontinuerlig produktion av lång-, spel- och dokumentärfilm och innebär att 30 miljoner som inte har använts till ett så kallat efterhandsstöd tidigare nu omfördelas. Omfördelningen påverkar inte årets budget, skriver Filminstitutet i ett pressmeddelande.