Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lundströms kalkyl stämde på pricken

Jonas Lundström känner sin kropp väl när det gäller Stockholm Marathon. – Jag fick ut maximalt av det jag hade, säger Jonas som blev bäste hallänning. Kompisen Robban Andersson kämpade sig också i mål - trots en skadad fot.

Friidrott: Stockholm Marathon
Killarna från Varberg åkte upp till huvudstaden för att springa Stockholm Marathon ihop. Bäst gick det för Jonas Lundström som sprang sitt fjärde lopp i Stockholm, och fjortonde maraton totalt.
– Just på den distansen känner jag mig själv ganska väl. Jag tappade lite på slutet, men hade lite till godo från första halvan, säger Jonas Lundström.
Hans 2,48,37 räckte till en 95:e plats - nästan på pricken av hans egna beräkningar.
– Jag öppnade i fyraminuterstempo, vilket skulle innebära en tid strax under 2,49, så det var nästan på sekunden, skrattar Jonas Lundström.
Han tävlar för Varbergs Gif och har kört fem pass i veckan inför loppet. Bästa resultat på ett maraton har han från Malmö Marathon 2015 då tiden blev 2,45.
– Nu ä siktet inställt på Berlin Marathon till hösten och tanken är att jag ska kriga mig ner mot 2,40. Det brukar vara väldigt bra väderförutsättningar där och med en bra sommarträning hoppas jag kunna utmana.
För kompisen Robban Andersson, i vitt Hammarby IF-linne, gick det tyngre. Tiden blev 3,08,37.
– Jag har haft problem med en fot en tid. Så på en sån här distans är man nöjd bara man kan ta sig i mål. Det kändes bra första delen av loppet, men sen fick jag ont och då var det bara ren kamp, säger Robban och fortsätter:
– Jag visste om förutsättningarna, men var mentalt förberedd att det skulle gå långsammare än man hade tänkt. Maran är så brutal så det var bara glädje när man kom i mål.
Andersson han dock njuta av den stora folkfesten.
– Det var optimalt löparväder med tolv, tretton grader i luften och mycket folk. Jag har sprungit fem maror innan, men det här var första gången i Stockholm så man är ju grön i gamet, men det var mäktigt att få uppleva och springa.
Bo Torstensson, Falkenberg Allstars, hamnade på 122:a plats och blev bäste falkenbergare med tiden 2.50.19. Bästa lokala damer blev Catrine Gunnarsson, Falkenbergs RR (3.35.06), Petra Frank, Varberg, (3.56.19) och Anna Eklund Jönsson, Falkenberg (4.18.39).