Badgästerna har börjat lämna Halland, men än roar man sig utomhus på dansbanor och i nöjesparker. Populära Sjönelund kan i veckan bjuda sin publik på två ungdomliga stjärnskott, som lockar publik från både när och fjärran. Lena Andersson från Halmstad är redan välkänd efter flera tv-framträdande och listframgångar. Nu får hon sällskap på Sjönelunds scen av en ung man vid namn Ted Gärdestad, som spås en lysande framtid. För bara någon vecka sedan gick Gärdestads låt ”Jag vill ha en egen måne” upp på Svensktoppens förstaplats, så arrangörernas timing kunde inte vara bättre. Bussar avgår från Halmstad, Varberg och Falkenberg. Bussen kostar 4 kr och inträdet 12 kr. ”Toppgänget” Tonix står för dansen, och de båda ungdomarna går på scen vid 22:15.
Och så har vi fått rykande färsk statistik kring personbilsregistreringen i landet för första halvåret 1972. Inte helt oväntat toppas listan av Volvo 142/44. Fastnade ni för en sådan är ni sannerligen inte ensam. Hela 19 780 andra bilister valde samma modell. Därefter följer Saab V4 med 7 560 inregistrerade bilar och Saab 95 med 7 259 exemplar . De svenska märkena håller alltså fortfarande stånd. Populärast fabrikaten bland de importerade bilarna är i tur och ordning Volkswagen, Ford, Mercedes och Fiat. De japanska märkena är förvisso på frammarsch, men ligger ändå en bit bak i kön.
Och där lär vi nog få hålla oss lite till mans… Ja, i kön alltså. I veckan presenterar nämligen Statens vägverk sina anslagsäskanden för Kungl. Majt. och att döma av dessa kommer inte den av många efterlängtade motorvägen genom Halland att prioriteras. ”Jag tror inte längre att vi kan räkna med att motorvägen kan vara klar förrän tidigast 1990”, förklarar vägdirektör Frank Granberg, Halmstad, lätt uppgivet. Istället, menar Granberg, måste vi nu inrikta oss på att förbättra och underhålla redan befintliga vägar. Närmast väntar en förbättring av E6 på sträckan Falkenberg – Halmstad, som kommer att förses med erforderliga vägrenar under nästa år.
Barnomsorgen, som länge var ett sorgebarn i landet, har tagit stora steg framåt på senare år, och nu öppnar ytterligare en barnstuga i Varberg. Det handlar om Rundgårdens barnstuga i det expansiva Sörse. Vår utsände kan rapportera att det är en toppmodern anläggning med en arsenal av pedagogiskt utprovad lekutrustning både inomhus och utomhus. Vid sidan av daghems- och lekskoleavdelningarna rymmer anläggningen även ett så kallat fritidshem, det första i Varberg, där barn i åldersgruppen 7-12 år kan leka, rita, spela bordtennis eller rentav läsa sina läxor efter skoltid.