Så får du familjen att funka

Psykologen David Edfelt är aktuell med boken ”Få familjen att funka” och förklarar i podden hur du hjälper barnen bäst.

ANNONS
LocationVarberg|
|

David Edfelt ger goda råd om hur du som förälder kan underlätta vardagen i familjen genom att använda tydliggörande pedagogik och visuella hjälpmedel.Han förklarar bland annat att barn under elva år inte kan lära sig av att misslyckas och att det finns sätt att undvika stress och situationer där barnen krockar med verkligheten.

Boken ”Få familjen att funka” har David Edfelt skrivit ihop med Cajsa Jahn, Malin Reuterswärd och Anna Sjölund. Podden gästade honom i Stockholm, där han även avslöjade varför hans egna föräldrar gifte sig med varandra tre gånger.

Lyssna här:

Eftersom julen närmar sig, så diskuterar vi i avsnitt 221 av podden även några situationer med firande och julklappar som kan skava i många bonusfamiljer.

ANNONS

Vill ni höra mer av David Edfelt så kan ni lyssna på poddarna ”Relatera mera”, som han har med beteendevetaren Petra Krantz Lindgren, och David och Bo pratar pedagogik, med psykologkollegan Bo Hejlskov Elvén.

Skicka in tips

Skicka gärna in tips om ämnen som vi kan diskutera i podden. Vi tar gärna emot åsikter och berättelser via våra sociala medier, Instagram och Facebook – där även Bonusfamiljernas diskussionsgrupp finns. Eller mejla till oss på: bonuspappan.plusmamman@gmail.com

Bonuspappan & Plusmamman är en podd om livet i en bonusfamilj, med tyngdpunkt på föräldraskap och relationer. Den skapades av Maria och Martin Erlandsson i Varberg sommaren 2017.

LÄS MER: Bonuspappan Martin firar 50 år med bröllop

Musiken är skriven av Karin och Marcus Bodin och framförd av CC Campers (delar av låtarna ”Rent a tent” och ”Texans are forever” från 2001).

ANNONS