Rickard Olsson Essé lever i en ny bonusfamilj

När Rickard Olsson Essé ledde ”Wild kids” upptäckte han att tv-programmet fungerade som barnuppfostran. Hans eget motto när det gäller bonusbarnen är ”Välj dina strider”.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Programledaren Rickard Olsson Essé växte upp med i Gävle på 1970- och 1980-talet. Först bara med sin mamma och senare med en bonuspappa, som han tidvis hade svårt att komma överens med.

I podden Bonuspappan & Plusmamman berättar han nu om sin egen bonusfamilj, med dottern Asta, hustrun Giselle och hennes två söner.

"Wild kids" som barnuppfostran

Rickard Olsson Essé minns i podden hur barnen i tv-programmet "Wild kids" lärde sig att ta ansvar efter att ha fått leva i en stuga i skogen i två veckor utan att de vuxna plockade upp efter dem.

Därför försöker han själv att välja sina strider noga på hemmaplan och inte curla barnen. Han tycker nämligen att "det var bättre förr", när barn ofta hjälpte till mer.

ANNONS

Lyssna här:

Skicka in tips

I avsnitt 231 får ni även höra lite om poddarnas bonusfamiljsvecka, med allt från fotoperationer till 80-årskalas och barnens helgresor – samt vad som har varit "high and low".

Skicka gärna in tips om ämnen, som kan diskuteras i podden, via Instagram eller Facebook – där även Bonusfamiljernas diskussionsgrupp finns. Eller mejla på: bonuspappan.plusmamman@gmail.com

Bonuspappan & Plusmamman är en podd om livet i en bonusfamilj, med tyngdpunkt på föräldraskap och relationer. Den skapades av Maria och Martin Erlandsson i Varberg sommaren 2017.

LÄS MER: Bonuspappan Martin firar 50 år med bröllop

Musiken är skriven av Karin och Marcus Bodin och framförd av CC Campers (delar av låtarna ”Rent a tent” och ”Texans are forever” från 2001, med bonuspappan på trummor).

ANNONS