Minnesord över Jan Larsson, Falkenberg

Intresset för golf ledde till arbetet på Falkenbergs Golfklubb.

ANNONS
|

Jan Larsson, tidigare intendent på Falkenbergs Golfklubb, har avlidit. Jan föddes 1935 och växte upp i Halmstad. Det var också där han träffade sin blivande fru Lilian, som han levde tillsammans med livet ut. Jan var intresserad av konst och design och hade en egen utställning med abstrakt måleri i Halmstad i slutet av 1950-talet. Han fick arbete på EPA och blev sedan inköpschef för hemtextil på Turitz & Co i Göteborg, som ägde EPA-varuhusen. Där tog han initiativ till att införa modern design i textilkollektionen, genom ett uppmärksammat samarbete med den kände mönsterdesignern Sven Fristedt. Vid det laget hade Jan och Lilian fått två döttrar, Anna och Lena.

ANNONS

Efter en avstickare på några år i Nyköping, där Jan var marknadschef på Nygeverken, återvände familjen till Halland och slog sig ner i Falkenberg 1978. Han var försäljningschef på Porolon i Getinge, men slog snart ihop arbete med sitt intresse för golf när han 1985 blev intendent på Falkenbergs Golfklubb. Där stannade han till pensionen. Han var redaktör för jubileumsskriften när Golfklubben fyllde femtio år.

Jan var kreativ och påhittig och gick in med liv och lust i allt han tog sig för. Det var alltifrån fiske och snickeri till matlagning och musik. Han läste mycket, alltid fackböcker, och gick gärna på rockkonserter med svärsonen Kjell. En favoritartist var Bob Dylan. Intresset för att teckna och måla behöll han livet ut och han delade det med barnbarnet Hedvig.

Jan och Lilian tyckte om att resa och besökte bland annat släktingar i USA. Han fick också tillfälle att återvända till sitt samarbete med Sven Fristedt, genom att dela med sig av bevarade skisser och foton till den utställning om Fristedt som nyligen har tagits fram av muséet Kulturen i Lund. De sista åren gick livet i lugnare tempo i huset och trädgården på Slätten, där Jan tyckte om att läsa tidningen i solen och umgås med familjen. Efter ett långt och innehållsrikt liv avled han strax innan sin 88-årsdag.

ANNONS

Minnesord av familjen

ANNONS