Minnesord över Ingemar Östberg, 1944-2023

Han var en idrottsprofil i hemstaden.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Livet är starkt som en ek, men också skört som en fjärilsvinge, den dualismen är vårt öde. Ingemar Östberg lämnade en natt i mars chockartat och oväntat livet och hans goda och soliga själ flög ut över den spanska byn Nerja, ut över bergen, ut över Atlanten och kvar blev hans fru Rose-Marie, barnen Lisa, Erik och Elin och hans egen storasyster Gullan, förkrossade och undrande. Varför och varthän?

Jag har själv känt Ingemar och Rose-Marie länge och de blev mina beskyddare och mecenater när min löparkarriär började, så mycket vi delat och så många andetag och steg jag delat med Rose-Marie.

ANNONS

Så alla vi andra stod också tårögda kvar, för ingen som mött Ingemar blev oberörd. Inom honom lurade alltid den kvicka och sylvassa humorn, redo att slå till och få vem som helst att tappa andan av glädje eller skratta så hejdlöst att det nästan blev fred på Jorden. Men helt nära det busiga och skämtsamma lynnet vilade också ett vackert allvar som lika snabbt kunde bryta fram. Kontrasternas magi!

Ingemar var en idrottsprofil i hemstaden Kungsbacka och hans hjärta slog extra för bollsport och han hade en egen lång karriär som fotbollsspelare, ledare och tränare i sitt älskade Hanhals. För Gressela i Hanhals socken i norra Halland var platsen han växte upp på, där som solen går upp bortom skogarna i Västergötland och ned i Kattegatt bak familjens ladugård.

Vilket rikt liv! Ett rikt familjeliv, ett rikt yrkesliv, ett rikt idrottsliv och en stor vänskapskrets. Oavsett var i livet han bodde, arbetade eller semestrade blev han vän med många, många. Han stannade gärna till för goda samtal, oavsett om det var på torget i Kungsbacka eller Varberg. Cork på Irland eller Nerja i Spanien. Han gav det allra bästa till familjen och vänner och oblygt och ömsint gick han fram till främlingar, kändisar, barn och hundar och öppnade deras förundrade hjärtan.

ANNONS

Alla torg, samkväm, föreningar och boulebanor utan Ingemar blir ödsligare.

Kungsbacka, Varberg och Nerja blir ödsligare. Livet blir ödsligare och det är knappt att solen orkar upp i Gressela.

Lena Brorsson Alminger

ANNONS