![Pannkaksmuffins.](/images/article/7a16748a-831e-4e94-9634-85c3cc1c858b/images/468JkTWBpNdL2YCQ0hH6xLHYKuzI-WIDE.jpg?width=3840&quality=75)
Pannkaksmuffins (12 st)
Ingredienser:
Smet:
3 dl vetemjöl
2,5 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
2 ägg
Tillbehör:
Sylt
Vispgrädde
Florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Ta fram en muffinsplåt eller placera ut 12 muffinsformar på en plåt.
2. Smet: Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa i mjölk och sist ägg.
3. Fördela smeten i de 12 formarna. Fyll inte på mer än ¾ av formen. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter (de ska bara få lite färg).
4. Låt svalna något. Pudra eventuellt över lite florsocker och servera exempelvis med sylt och lättvispad grädde.
![Brunchfrallor med päron och havregryn.](/images/article/7a16748a-831e-4e94-9634-85c3cc1c858b/images/5xI4RTj0TOblSGj_2m96coEUm9xU-WIDE.jpg?width=3840&quality=75)
Brunchfrallor med päron och havregryn (8 st)
Ingredienser:
1 skalat och finrivet päron
2 dl havregryn
240 g (4 dl) vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
1 msk flytande honung
1,5 dl kallt vatten
Havrekärnor
Flingsalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda ner ingredienserna, i den ordning de står, och rör ihop en kladdig deg.
3. Forma 8 stycken frallor med händerna och lägg på plåten. Strö över havrekärnor och lite flingsalt. Tryck till dem lätt så de fastnar.
4. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
![Smoothie med smak av jordgubbar, havre och vanilj.](/images/article/7a16748a-831e-4e94-9634-85c3cc1c858b/images/6zrM0nT_83H7UE6SMa2BpBlaaaag-WIDE.jpg?width=3840&quality=75)
Smoothie med smak av jordgubbar, havre och vanilj (2-3 portioner)
Ingredienser:
2 dl vaniljyoghurt, 2 %
2 dl havregryn
2 dl havredryck (går också bra med mjölk)
150 g färska (eller frysta, halvtinade) jordgubbar
Gör så här:
1. Skölj och snoppa jordgubbarna, om du använder färska.
2. Tillsätt alla ingredienser i en bunke/behållare/bringare och mixa samman med stavmixer. Häll upp i glas och servera.
LÄS MER:Det blir andra bullar när Marie Lind ger ut sin första bakbok