Jan-Olof Nilsson: Tövädret stoppar halländska bandysäsongen

Halland för 50 år sedan. 25/2-3/3 1973.

ANNONS
LocationHalland||

Varbergs Bois årsmöte blir en trist historia, då mötet beslutar slopa såväl handbollssektionen som volleybollsektionen. Som så ofta i dessa sammanhang är den bakomliggande orsaken en haltande ekonomi. Enbart handbollen gick med närmare 20 000 kronor i förlust under det gångna året, volleybollen med cirka 7 000 kronor, enligt den ekonomiska rapporten. Varbergs Bois kommer dock att skänka all tillgänglig materiel, såsom bollar, match- och träningsställ samt bistå med startkapital vid ett eventuellt bildande av en helt ny, fristående handbollsklubb. Det här är något de flesta utgår ifrån kommer att ske. Däremot är det mer oklart kring volleybollens framtid.

Efter ett par veckors förhandlingar mellan de båda Falkenbergsföretagen har nu Pelly AB tackat nej till erbjudandet att överta Falkläders anläggning på Smedjeholm i samband med den aviserade avvecklingen. Istället meddelas att Pelly kommer att bygga en helt ny fabrik i området. Som bekant är den gamla fabriken såld och på väg att förvandlas till ett externt varuhus, vilket lett till oro för hur det skall gå för handeln i centrum.

ANNONS

De halländska bandyserierna skulle egentligen ha varit färdigspelade redan för ganska exakt en månad sedan. Den milda vintern har dock skjutit upp spelomgång efter spelomgång. Men nu får det räcka, förklarar ordförande Allan Nilsson på Hallands Bandyförbund, och blåser av säsongen. Nu återstår bara att utse seriesegrare samt bestämma vem som skall gå upp respektive åka ner i seriesystemet. Sannolikt kommer förbundet endast att räkna de matcher som spelades innan serierna vände. Förvirringen blir inte mindre av att flera av de bättre klubbarna har B-lag i de lägre serierna. Dessa matcher skall således räknas bort. Nuvarande tabeller kommer alltså inte ha något som helst med sluttabellerna att göra och en högre matematisk utbildning kan visa sig värdefull när allt skall summeras. Men eftersom det handlar om de lokala serierna, och att det därmed inte är så himla petigt med vare sig det ena eller ens det andra, skall man nog komma överens om både upp- och nedflyttning vad det lider. Några lag har för övrigt redan nu uttryckt önskemål om att få stanna kvar i den lägre serien istället för att gå upp.

Låt vara att känslorna inte är lika heta som de var i Stockholm under ”alm-striden”, men även i Varberg är man beredd att ta strid för både skog och mark. I veckan avslutas namninsamlingen för att stoppa skövlingen av Karlbergsskogen. Hela 1 057 underskrifter har organisatörerna fått ihop. En diger lunta som nu kommer att överlämnas till byggnadsnämnden.

ANNONS
ANNONS