Erika Sjöwall: Superkrafter som kan rädda världen

Själv funderar jag på hur jag skulle kunna utveckla något av mina fritidsintressen som superkraft.

ANNONS
LocationHalland|

Marvel är ett amerikanskt företag som är känt för att producera serietidningar, filmer och tv-serier, alla med superhjältar i fokus. Marvelfilmerna handlar om när Iron Man, Aqua Man och Spider Man räddar världen. Det gör även Thor, Captain America och the Incredible Hulk. Eller Hulken som vi sade på 70-talet. De flesta superhjältarna är män och kvinnliga vimlar det inte direkt av. Via Google fick jag fram en kvinnlig superhjälte som kallas Black Widow. En av hennes superkrafter är att hon har en fem gånger snabbare läkningstid än en människas. Aqua Man talar med fiskar, Thor kan kontrollera vädret och Iron Man är tydligen bara en människa som har byggt en superhjältekostym. De flesta är starka och alla kan rädda världen.

ANNONS

Om du hade kunnat rädda världen med en superkraft, vilken hade du då haft? Vilken superhjälte hade du varit? Jag frågade min bror om han någon gång funderat på det och han svarade att han visste precis. Enligt honom hade tydligen alla funderat ut en egen superhjälte med egna unika krafter. Han hade därför för längesedan bestämt att han skulle vilja vara Telepatimannen, en superhjälte med telepatisk förmåga i kombination med styrka. Exakt vad han skulle göra med sin telepatiska förmåga visste han inte, men kanske förutse onda makters framgång? Med hjälp av telepati kan man säkert få information om att världen går under. Rädda den blir svårare.

Min svägerska hade lite smartare idéer kring superkrafter. Hon skulle vilja suga i sig all kunskap värd att ha vid just det tillfälle det behövdes. Hon ville också kunna flyga, vilket min höjdrädde bror inte var lika intresserad av. En superhjälte som lätt tar till sig kunskap skulle säkert både kunna avstyra krig och fixa en bättre regering, men jag gissar på att med de superkrafterna hade jag förmodligen bara hade haft en svägerska som var framgångsrik, mäktig och rik. Rädda världen skulle det nog aldrig bli tal om.

Själv funderar jag på hur jag skulle kunna utveckla något av mina fritidsintressen som superkraft. Likt brorsan är jag höjdrädd, så ingen flygning för mig. En superkraft kopplat till stickning, skulle däremot passa perfekt. Vad sägs om the Knitting Woman, i tajt hemstickad jumpsuit med KW på bröstet? Kvinnliga superhjältar har alltid engelska namn, så Stickningskvinnan blir det inte. Superstarka garnnystan fångar skurkar som håller på att ta över världen. Kanske kunde jag med tankens kraft repa upp tröjan som skurken har på sig? Han blir av med kläderna, fryser ihjäl och på så sätt räddar jag världen.

ANNONS

Min pojkvän har också sitt eget lilla superintresse. Han gillar finanser och på min fråga om superhjältar kom han med förslaget att bli the Finance Man. Med miniräknaren som vapen.

Smart kille, det där.

ANNONS