Jan-Olof Nilsson: Stort tryck efter T-shirt med tryck

Halland för 50 år sedan. 6 – 12/7 1974.

ANNONS

Går ni omkring och undrar vad ni skall ha på er resten av sommaren. Ja, den obligatoriska fiskartröjan börjar väl bli lite varm vid det här laget. Men lugn, det har sällan varit så enkelt som i år. Lösningen är förstås en T-shirt. Men det skall vara en med tryck. Trycket efter tryck är enormt och varenda klädbutik i Varberg och Falkenberg tycks ha ett ”Strykjärn” bakom disken numera. Det är med dessa apparater man fäster motiven på tyget. Och tro oss när vi säger att motiven är otaliga, alltifrån tuffa motorcyklar från filmen Easy Rider till sport- och musikidoler från världens alla hörn. Eller kanske bara en söt ponny. Populärast är nog ändå det egna namnet. Ju kortare desto bättre, då de flesta butiker tar betalt efter antal bokstäver – en krona styck på EPA i Falkenberg, dyrare på andra håll… Så har du gått fel och hamnat i den dyra butiken så har du tur om du heter Bo.

ANNONS

Från världsarenorna i Tyskland till Falkenbergs IP. Ja, steget kan tyckas långt, men nu är han här – Sveriges populäraste fotbollsspelare just nu. Vi syftar förstås på Ralf Edström som blivit nationalidol efter framgången i VM och nu gästar ätrastaden tillsammans med det så kallade ”kändislaget” i vilket vi hittar såväl Stellan Bengtsson som Arne Hegerfors och en hel räcka före detta och nuvarande stjärnor av varierande kvalitet och sort. Hela 3 300 åskådare löser entré, så det är inget fel på intresset.

Mitt i sommaren och långt efter de uppmärksammade miljö-aktionerna på Peder Skrivare skola i Varberg kan de protesterande eleverna fira en viktig delseger i den infekterade frågan. Som bekant ville man stoppa ”slit och slängmentaliteten” och rovdriften av jordens resurser genom att vägra använda skolbespisningens engångsservis. På uppdrag av skolstyrelsen i Varberg har nu K-Konsult räknat på saken och kommit fram till att riktigt porslin faktiskt blir billigare i längden. Således föreslår Skolstyrelsen nu en förändring och tar upp ett anslag om 100 000 kr i kapitalbudgeten för inköp av bland annat diskmaskiner. Kommunfullmäktige kommer att behandla frågan i höst, men ett nej därifrån anses inte troligt.

Dramatiken på E6:an blir stor då polisen försöker stoppa en bil med två rånare under deras flykt genom Halland. Det är inte var dag man får pengar med sig från travet, men det har faktiskt dessa herrar fått, då man helt enkelt rånat Åby travbana på drygt 200 000 kr i kontanter. På sin väg söderut får de två se Hallands bästa delar i finaste sommarprakt innan en välplacerad spikmatta i höjd med Kvibille till slut sätter stopp för fortsatt sightseeing.

ANNONS
ANNONS