En mängd nya skolor har byggts runtom i Halland på senare år och i veckan är det dags för ännu en skolinvigning, denna gång i expansiva Skogstorp. Bygget av nya Skogstorpsskolan startade i maj förra året och idag, lite drygt ett år och tre miljoner kronor senare, kan man ståta med 13 toppmoderna klassrum, skolbespisning, gymnastiksal, bibliotek och en rad andra utrymmen. Kostnaderna för skolans utrustning tillkommer. Drygt 600 intresserade dyker upp till invigningen och de flesta verkar nöjda med vad de ser, men det är först framåt måndag vi får besked om hur det verkligen förhåller sig. Det är först då de verkliga experterna dyker upp, eleverna… Länsskolnämndens ordförande, riksdagsman Alvar Andersson, fäster sig å sin sida särskilt vid det faktum, att en nybyggd skola för ovanlighetens skull faktiskt är färdig till invigningsdagen. Alla är förstås inte lika glada över den centralisering som nu genomförs, då det samtidigt försvinner flera gamla skolor i upptagningsområdet, såsom Stålagårds skola, Skogstorps gamla skola, Kanalskolan i Morup och Långaveka småskola.
När vi ändå är inne på ämnet vill vi påminna alla föräldrar med barn i de yngre årsklasserna att en ny skrivstil införts. Så om flitiga Lisa kommer hem med skrivboken fylld av ord och meningar som inte är fullt så sirligt snirkliga som förut så beror det sannolikt inte på vare sig lathet eller oförmåga. Det skall vara så. Den nya skrivstilen, som alltså rensats från onödigt pynt och diverse excesser heter Antikvakursiv. Skolorna i Falkenberg och Varberg anammar nyheten redan nu och 1975 skall reformen vara genomförd i hela landet.
Så avslutas en epok i Falkenbergs industrihistoria, då de allra sista arbetarna packar ihop efter sista dagen på Falkläder. Själva driften upphörde redan i våras, och i samband med detta blev ca 40 anställda uppsagda. Ett dussin andra har dock varit kvar under den pågående avvecklingen, fram tills nu. Med Falkläder försvinner inte bara en viktig arbetsgivare utan även stadens äldsta industri. AB Dan Lundgrens Läderfabrik etablerades i Falkenberg redan 1834, då i omedelbar närhet till ån, och sedermera i högre upp i staden i de stora fabriksbyggnader som sedermera förvandlades till Falkenbergs gymnasieskola samtidigt som en ny fabrik byggdes ute vid Smedjeholmen. Karl Gustav Bengtsson vid Beklädnads avd II förklarar att flera av de återstående arbetarna befinner sig kring 60-strecket och att det därför kan bli besvärligt för dem att skaffa nya arbeten.