Anita Nyman: Risk för överdos av vissa kändisar

Det blir sådan rundgång att man blir yr i huvudet.

ANNONS
LocationHalland|

Man kanske inte borde skriva så i tidningen, men du milde vad jag är trött på familjen Wahlgren Ingrosso. De är ju med överallt och hela tiden!

Nu har Bianca Ingrosso fått en egen pratshow, som om hon inte redan syntes tillräckligt mycket i media, till exempel i reklam för underkläder och andra produkter hon vill få oss att köpa. Till denna pratshow har hon bjudit in sin egen mamma Pernilla Wahlgren. Inavel på bästa sändningstid.

Carina Bergfeldt, som även hon är med överallt och hela tiden, har som bekant också en egen pratshow, i självaste public service. Hon har också haft Pernilla Wahlgren som gäst. Och Pernilla Wahlgrens kille. Och Pernilla Wahlgrens son Benjamin Ingrosso, honom bjöd hon in redan i sitt allra första program (tillsammans med en annan dignitär, dåvarande statsministern med fru).

ANNONS

Inget ont om Carina Bergfeldt. Jag uppskattade henne mycket som USA-korre och vill hellre se henne framför Vita huset än uppkrupen i trivselsoffan tillsammans med andra kändisar, i en På spåret-kupé, eller i ett program om sin nyfunne amerikanske halvbror. Ärligt talat så är jag lite trött på honom också.

I söndags var så Bianca Ingrosso inbjuden till Hellenius hörna, tillsammans med en annan väl använd tv-personlighet och programledare, Tareq Taylor. Hur litet är Sverige egentligen? Det blir ju sådan rundgång att man blir yr i huvudet när programledarna bjuder in varandra och sina kompisar och sin familj. Det måste väl finnas några andra att få tag på, eller?

Men nej, svensk tv verkar helt beroende av ett litet gäng utan vars medverkan rutan skulle bli svart: nämnda klanen Wahlgren Ingrosso, Tareq Taylor, Jonas Gardell, Mark Levengood, Carina Bergfeldt, Måns Zelmerlöw, Camilla Läckberg, Marianne Mörck, Petra Mede (som satt i Bergfeldts soffa i fredags) och några till. Oj, nu höll jag på att glömma Babben Larsson! Ständigt denna Babben Larsson. I år får vi se henne som julvärd, som anses vara det finaste uppdrag en svensk kändis kan få.

Sedan händer det ju ibland att figurer som i åratal har dykt upp i alla sammanhang, ungefär som fågeln som terroriserar Kalle Anka i filmen på julafton, plötsligt inte syns alls längre. Det är när de har gjort bort sig ordentligt. Som Paolo Roberto och Martin Timell. Och nu trillade också influeraren Margaux Dietz dit, efter det omdömeslösa övertrampet när hon fnissande filmade en utslagen person som låg utanför hennes dörr. Och lät sin lille son gå ut och peta på honom innan hon ringde efter hjälp. (Fast först ringde hon ju sin personliga tränare!) Hela kalaset var tonsatt med käck musik för hennes följares trevnad och underhållning.

ANNONS

De där tre figurerna står nu väldigt långt från arbetsmarknaden för julvärdar. Men vänta bara – snart har vi dem i radio som sommarpratare där de får tala ut om den svåra tiden utanför offentlighetens ljus, och sedan är de igång igen. Efter några år i exil kanske Margaux står och ringer in det nya året på Skansen.

Men allsången på Skansen är som ni kanske vet redan tingad. Av Pernilla Wahlgren.

ANNONS