Jan-Olof Nilsson: Ridande polis dämpar buset på campingplatserna

Halland för 50 år sedan. 15-21/6 1974.

ANNONS
LocationHalland|

Som vanligt såhär års har vi begett oss ut på stan för att kolla priserna på midsommarens läckerheter och konstaterar att Domus i Falkenberg säljer rökt och gravad lax för 2:90 hg och grillad kassler för 2:40 hg medan EPA i samma stad kontrar med räkor för 0:99 hg. Billigaste färskpotatisen i ätrastaden (98 öre kg) och längsta köerna finner vi dock på ICA Matmarknad som nu invigs och öppnar i Kvarteret Kronan efter utdragna födslovåndor. Även i Varberg lockar förstås livsmedelshandlarna med nedsatta priser på traditionella midsommarläckerhet, även om vi samtidigt noterar att Kvantum smugit in en djupfryst så kallad pizza mellan småköttbullarna och matjessillen.

ANNONS

Sugen på att möta en världsmästare? Ja, i så fall ska ni ta er upp till midsommarfirandet på AIK-Vallen i Falkenberg, där Stellan Bengtsson, Hasse Alsér och Lennart Nilsson lovat uppvisningsspela, och dessutom möta alla pojkar och flickor som vågar sig fram till bordet. Mer traditionellt midsommarfirande blir det förstås också, med dans kring stången, lekar, fiskdamm, chokladhjul, gymnastikuppvisning och allt det där som hör till.

Visa av erfarenheten rustar polisen i ätrastaden för ett betydligt stökigare firande nere vid Skrea strand, Netas berg och campingen. I fjol spårade det som bekant ut ganska ordentligt, varför polismästare Carl Dalin i år rekvirerat två ridande poliser för att hålla ordning på eventuella bråkstakar. Midsommaraftonen blir därför relativt lugn, om vi blundar för att 17 fyllerister omhändertas. Vidare noterar vi tre fall av förargelseväckande beteende, sabotage mot Västkustbanan och några brandkårsutryckningar till den tillfälliga tältplatsen på Hjortsberg. Varbergspolisen å sin sida tvingas till ett 80-tal ingripanden, mestadels dock rörande vildcamping, då ordinarie campingplatser snabbt blivit fullbelagda.

Och så skrivs det ett stycke fotbollshistoria inåt landet. Föreningen för vårt intresse är Åkulla som i år lyckats vända trenden. Veckans seger mot ärkerivalen Rolfstorp i Div VI grupp 4 skrivs till hela 6-2. Och då missar Åkulla ändå två straffar! Vi kan nog räkna bort laget från sistaplatsen redan nu. Den tycks istället vara vikt för Älvena… ja, tro det eller ej men Åkulla ligger till och med före Rolfstorp i tabellen, vilket aldrig lär ha hänt tidigare. Vi lyfter på hatten! Vi noterar även att Falkenbergs FF hittat formen i Div VI grupp 3, där man vunnit samtliga nio spelade matcher.

ANNONS
ANNONS