Erika Sjöwall: När jag rensade ut garderoben

För första gången i mitt liv hade jag lagt ut kläder till privatförsäljning.

ANNONS
LocationHalland|

”Rensar du ut garderoben?” frågade mina kollegor när jag kom till jobbet förra veckan. En sak jag hade missat när jag lagt ut mina avlagda kläder på facebooksajten Marketplace för försäljning var nämligen att de också kom upp i mitt facebookflöde. Alla hade därför sett att jag försökte sälja ett par jeans, ett par svarta högklackade pumps och tre klänningar.

För första gången i mitt liv hade jag lagt ut kläder till privatförsäljning. Dels hoppades jag på extra julklappspengar, dels var kläderna för snygga för att bara kastas eller skänkas bort. Så varför inte?

Jag hade gjort en del research och kommit fram till att det bästa var att låta någon ha på sig kläderna på bilderna. De kom mer till sin rätt på det viset. Eftersom jag var ensam fick jag själv posera framför en spegel. Jeansen visades från midjan och neråt och på klänningsbilderna kapade jag huvudet.

ANNONS

Det första som hände var att jag fick en kommentar på den kortaste klänningen från en man som skrev ”Wow!” Någon dag senare kommenterade en annan man med två röda hjärtan. Ingen av dem verkade vilja köpa klänningen. När den första mannen kommenterat ytterligare en klänning tog jag bort de annonserna.

Under helgen visade en tjej intresse för jeansen. Via chatten lades en hel lördagskväll på diskussioner om byxorna. Hon var främst intresserad av var gylfen satt, så jag försökte förklara. Bilderna var tydligen otydliga, så till slut fick jag fota en närbild på gylfen. Hon tyckte den såg jättefin ut och bad om att få återkomma. Min pojkvän är fortfarande tveksam till om det var gylfen som var intressant.

En morgon hade jag fått ett meddelande från en person som hette Selina. Hon undrade om varan fanns kvar. Jag svarade glatt ja och responsen lät inte vänta på sig. ”Okej, jag köper.” Äntligen, tänkte jag! Så roligt att få sälja något. ”Är det möjligt att skicka det till mig med UPS?” Tydligen var Selina väldig upptagen och ville därför skicka en UPS-förare till mig som skulle betala. Hon bad mig att inte vara orolig då UPS-tjänsten tog hand om paketeringen. Jag, som fortfarande var euforisk över att sälja mina pumps, svarade att jag visserligen inte kände till tjänsten, men att jag skulle kunna ta emot någon vid 3-tiden. Då kom ytterligare ett meddelande där Selina förklarade för mig att pengarna skulle komma kontant dagen därpå med UPS. ”Jag hoppas att det jag säger är förståeligt” avslutades meddelandet med.

ANNONS

Jag svarade: ”Jag gör hellre så här. Du swishar mig pengar för skorna och en postpåse så skickar jag varorna. Det går lika fort och kostar inte så mycket. Ge mig bara din adress.”

Selina svarade att det var omöjligt att avbryta UPS-tjänsten och gav mig en tumme ner.

Som ni kanske förstår sålde jag aldrig något på Marketplace. Och jag vet fortfarande inte vad en UPS-förare är.

ANNONS