Jan-Olof Nilsson: Köp en TV, få Ralf Edströms boll på köpet

Halland för 50 år sedan. 8-4/6 1974.

ANNONS
|

Som vanligt inför olympiader och världsmästerskap ökar intresset för en ny apparat… ja, en TV-apparat då, förstås. Och eftersom vi skriver 1974 och Sverige kvalificerat sig till Fotbolls-VM i Västtyskland duger inget annat än en färg-TV. På Davids Radio TV, som har butik i både Varberg och Falkenberg kan ni köpa en Philips Cabaret Exklusive i teak för 3 955 kr. Dyrt kan tyckas, men det är en stor apparat, hela 26”, och det allra senaste, som touchtangenter, ingår. Samtidigt deltar ni i en utlottning av matchbollar med Ralf Edströms märke. Ralf är stor idol för många nu efter sina avgörande insatser i kvalet, och något säger oss att han kan nå ännu högre höjder i världsmästerskapet.

ANNONS

Framtidstron är stor i Veddige och nu i veckan öppnar en ny livsmedelshall i samhället. Det är ”Knallen”, ett företag som ägs av Henry Carlsson och Leif Karlsson, vilka även har butiker i Frillesås, Kinna och Kungsbacka. Den nya livsmedelshallen, som byggts och hyrs ut av Byggmästare Holger Andersson omfattar 640 kvm varav 380 kvm är ren försäljningsyta. Nyanlagda och generöst tilltagna parkeringsytor ingår i konceptet, och ”husmor” skall inte behöva ta många steg från utgången till bilen, heter det.

Falkenbergs roddklubb har förvisso haft fina framgångar genom åren, men det ligger en bra bit tillbaka i tiden. Nu tycks det dock som att en ny storhetstid kan vara på gång. Vid förra helgens roddregatta i Uddevalla visade jättetalangen Hasse Svensson vad han går för. Ingen i A-klassen kunde bjuda ett rejält motstånd mot den suveräne FRK:aren. Segermarginalen blev nästan en halv minut, meddelas det. Även i denna helgs tävlingar i Mölndal dominerar den unge falkenbergaren stort. Hasse Svensson är för närvarande utan konkurrens i Sverige i Singelsculler Klass A, och skall närmast ner till Tyskland för att möta hårdare motstånd, heter det.

Vana vid resor, både hit och dit är medlemmarna i Varbergs Brevduveklubb. Särskilt de bevingade, i dagsläget ca 800 stycken, men även deras ägare, i dagsläget ca 25 stycken. Klubben har nyligen fått ny hemvist på Erlandsgården i Träslöv. Nu är det dags för årets första riktiga långresa. Till Gävle, minsann! Först i containers som rymmer 35 individer i varje. Därefter får man lita på sina egna ben, eller snarare vingar, under hemresan. Jobbigt, tänker den oinvigde. Även duvor från Halmstad och Falkenbergs kommer att delta i tävlingen, så det kan bli trångt i luftrummet i helgen.

ANNONS

ANNONS