Jan-Olof Nilsson: Inbrottstjuvar med tandvärk slår till i Falkenberg

Halland för 50 år sedan. 16-22/3 1974.

ANNONS
LocationHalland|

Huruvida tandvärken är värre i Falkenberg än annorstädes är en fråga för forskningen. Eller kanske snarare polisen. I veckan lagförs hur som helst två inbrottstjuvar efter ett inbrott på Falkenbergs folktandvårdsklinik. Vad som förbryllar oss en smula är att herrarna, som enligt polisen, inte på något sätt är kända för att spotta i glaset, lyckades hitta lagret med 96-procentig läkarsprit, men ratade detta till förmån för tandläkarborrar och annan tandläkarutrustning. Måhända ville herrarna vända blad och påbörja en ny yrkesbana, eller var det bara slut på ”blanddrickan”. Frågorna hopar sig, men svaren uteblir.

Okynnesluntning är ett ständigt återkommande problem för brandkåren såhär års. För lika säkert som vår följer på vinter åker asken med solstickans säkerhetständstickor ner i byxfickan på smågrabbar i varierande ålder så snart dagarna blivit längre och gräset torrare. De senaste dagarna har brandkåren i Varberg fått köra i skytteltrafik mellan brandstationen och olika gräsbränder. Sörse och Påskberget tycks särskilt populärt just nu med totalt nio utryckningar på två dagar. En del luntningar i bygderna är förvisso avsiktliga och har ett naturvårdande syfte men fler ändå faller under begreppet pojkstreck.

ANNONS

Nu har den gamla Opel Kapitänen stått där och skrotat länge nog. Ja, även andra bilmärken kan förstås komma ifråga. I alla fall om de inte anses körbara och står och rostar lite här och var på Varbergs gator och allmänna parkeringar. Kort sagt har kommunen dragit igång ”Operation skrotbil”. På bara någon vecka har polisen fäst röda lappar på inte mindre än 32 bilar som varit i så uselt skick att de måste transporteras bort. Och det på ägarens bekostnad.

Kulturnämnden i Varberg har i och med onsdagens sammanträde bestämt sig för att Varbergs nya huvudbibliotek bör byggas i direkt anslutning till teatern i kvarteret Komedianten. Redan 1950 diskuterades tomtfrågan för ett nytt huvudbibliotek, och flera platser har varit på tapeten under åren så vi skall nog inte räkna med att biblioteket står där innan det gör det… står där, alltså. Bygget är kostnadsberäknat till drygt fem miljoner kronor.

Det råder kvalfeber i Halland, volleyboll-kvalfeber för att vara mer precis. Och det är alltså i Halland febern är som hetast. Av de åtta lag som gör upp om platserna till Allsvenskan är otroligt nog hälften av dem från Halland. Och det är, ursäkta liknelsen, jämnt skägg mellan damer och herrar. Sibbarp och Veddige fajtas bland de förstnämnda, Drängsered och Vindrarp bland herrarna. Det vore väl sjutton om inte något av lagen går upp, tycker man.

ANNONS
ANNONS