Jan-Olof Nilsson: Hårda tag i Varbergsortens lägre serier

Halland för 50 år sedan. 1-7/6 1974.

ANNONS

Älvsered ingår, som bekant, numera i Falkenbergs storkommun och förvåningen och besvikelsen är påtaglig bland kommunens företrädare när det står klart att aktieägarna i Västgöta Väfnads AB och AB Älvsereds Syfabrik inte står fast vid den preliminära överenskommelsen om att kommunens utvecklingsbolag skall ta över företagen för att trygga sysselsättningen i samhället. ”Vi finner säljarnas agerande anmärkningsvärt, då bolagsledningen hela tiden förklarade att de önskade överlåta företaget till kommunen eftersom kommunen kunde erbjuda den bästa garantin för fortsatt anställningstrygghet i Älvsered”, heter det i ett uttalande från kommunrådet Arne Andersson. Motparten har förstås en annan syn på saken. Hur som helst, ny ägare blir nu istället Mjöbäcks- Hus.

ANNONS

Knappt hann vi rapportera klart om rivningarna på Arvidstorpsvägen i Falkenberg innan grävskoporna hastade vidare till nya rivningsobjekt på inte mindre än tre olika platser i staden. Först ut blir gamla slakteriet på Varbergsvägen, som väl i ärlighetens namn stått på tur ett tag. Vidare stryker även två fastigheter på Murarevägen med av bara farten. Dels fastigheten där Göte Anderssons Glasmästeri var inhyst, dels huset där Elektrolindningar tidigare hade sin verksamhet. Närmast kommer de rivna fastigheterna hastigt iordningställas för tillfälliga parkeringar inför den kommande badgästinvasionen, men tanken är att det skall byggas nytt så småningom.

HN-resor arrangerade som bekant resor till den avgörande ”Snömatchen” i Gelsenkirschen, då Sverige lyckades kvalificera sig till Fotbolls-VM. Så när nu den stora fotbollsfesten i Västtyskland står för dörren är det väl inte mer än rätt att man löper linan ut och gör detsamma nu. Således avgår bussar från både Varberg och Falkenberg och ni kan välja antingen matchen mot sydamerikanska Uruguay för 365 kr eller lägga till 30 kr för nöjet att få se Ralf Edström, Bosse Larsson, Ove Kindvall, Benno Magnusson, Roland Sandberg och de andra ta sig an topptippade Holland. Resan innefattar buss- och båtresa, halvpension och matchbiljett. Passa på, alltså. Varken priset eller tillfället lär återkomma.

ANNONS

Det lär bli hårda tag, där nere i Västtyskland, men knappast hårdare än i Varbergsortens lägre fotbollsserier. I helgen bryts det ben till både höger och vänster och den lätt förvånade personalen på kirurgavdelning 2 på Varbergs lasarett får påhälsning av benbrottsdrabbade spelare från i tur och ordning Derome BK, Tofta GIF och Åsklosters IF.

ANNONS