Jan-Olof Nilsson: En T-shirt med tryck kan man väl kosta på dem

Halland för 50 år sedan. 9-15/12 1973

ANNONS
LocationHalland|

Det blir en kall och mörk idrottsvinter i Varberg. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar i veckan om nya, tuffa besparingsåtgärder som kommer att beröra i princip all idrottslig verksamhet i kommunen. Således sänker man nu värmen i alla idrottshallar från 20 till 15 grader samt stänger av varmvattnet i duscharna helt och hållet. Vidare släcks belysningarna på alla motionsslingor. Samtidigt sänker man vattentemperaturen i simhallen i Veddige från 24 till 20 grader. Vidare kommer ikoniska kallbadhuset begränsa öppettiderna kraftigt, även om vattentemperaturen knappast är avgörande just här, då havet bryr sig föga om oljekriser. Men det skall ju bastas och duschas också. Det mest spektakulära blir kanske ändå att kommunens så kallade ”uppblåsbara plasthallar” skall stängas. Om vi förstått saken rätt kommer de då helt enkelt att sjunka ihop. Så råkar ni spela badminton i en dylik anläggning och hör ett pysande – se till att ta er ut så snabbt som möjligt, oavsett vad det står i matchen.

ANNONS

Trots alla besvärligheter har julhandeln kommit igång… ja, så till den grad att en del varor kan vara svåra att få tag på. Inte minst gäller det julklapparnas julklapp… Färg-TV-apparaten! Ja, ni som har sparat och längtat efter att få se den koleriska ankan i färg kan faktiskt bli snuvade på festen. Direktör Ebbe Sjögren på NEFA förklarar för HN att västvärlden haft en våldsam högkonjunktur för elektroniska produkter, särskilt Färg-TV-apparater och stereoanläggningar och att det helt enkelt inte går att få fram komponenter i tillräcklig omfattning eller i tid. Således har priserna stigit nu, lagom till julhandeln. På Davids Radio och TV, som har butiker i både Varberg och Falkenberg hittar vi till exempel en exklusiv Grundig 6050 i jakaranda med trådlös fjärrkontroll för hisnande 4 345 kr och därtill en Dux 2 X 20 watts stereo med skivspelare, inbyggd radio- och kassettbandspelare samt dolby brusreducering för 3 196 kr.

Ankan får alltså förbli svartvit samtidigt som ungarna får nöja sig med budgetklappar denna jul. Kanske en T-shirt från Junior Center? Butiken i Varberg har precis fått in sprillans nya med tryck på Sveriges två största sportidoler, den omåttligt långe och populäre fotbollsspelaren Ralf Edström och lika populäre, om än något kortare, racingföraren Ronnie Peterson. En stereo kostar tydligen som en bättre begagnad bil numera, men 14:75 kan man väl kosta på dem. Och det där med tryck på T-shirt är stort bland ungdomarna nu. Ofta görs det på plats i butiken medan du väntar. Med ett schysst strykjärn kan personalen slå både dig och världen med häpnad.

ANNONS
ANNONS