Jan-Olof Nilsson: Efterlängtat SM-guld för Varbergs pingisdamer

Halland för 50 år sedan. 10-16/2 1974.

ANNONS
LocationHalland|

Efter segern i kvalet till allsvenskan för två år sedan och fjolårssäsongens andraplats i högsta serien har Varberg BTK:s bordtennisdamer nu fullföljt en fullständigt fenomenal säsong i allsvenskan, utan en enda förlust. Inte heller i finalen mot Vänersborg sviktar man. 6-2 till Varberg slutar matchen, och därmed kan klubben bärga sitt allra första svenska lagmästerskap genom tiderna, Hjältarna för dagen heter Ann-Christine Hellman, Birgitta Olsson och Eva Strömvall. Som svenska mästare kan Varbergs BTK nu även se fram emot europacupspel, vilket kan borga för lite välbehövligt klirr i klubbkassan.

Ett annat lag med ambitioner är Sibbarps volleybolldamer, som faktiskt har erfarenhet från allsvenskan. Efter helgens seger mot Växjö är förlustkolumnen fortfarande nollad och platsen i kvalet till allsvenska serien säkrad ännu en gång. Imponerande, inte minst med tanke på ortens blygsamma storlek.

ANNONS

Han är lite som snömannen, eller tomten om man så vill. Finns han verkligen? Ingen verkar ha sett honom på riktigt. Det är det som gör allt så otäckt. Men barnen går säkra i alla fall. Det är mest de vuxna som har anledning att skruva nervöst på sig i vardagsrumssoffan. En del slänger in apparaten i garderoben. Andra får hastigt och lustigt ärende till postkontoret. Och när man ändå är där, kan man ju alltid passa på att betala licensen, den man så förargligt råkat glömma. Ni har ännu några dagar på er, men nästa vecka kommer han till Falkenberg, den mytomspunne TV-kontrollanten… Enligt Televerkets Centralförvaltning ingår Falkenberg i en grupp om åtta städer i vilka man särskilt kommer rikta in sig på dem som inte anmält att de har en färg-tv. Som bekant tillkommer en extra avgift för den lyxen. Ni som blir påkomna får pytsa upp 100 riksdaler extra för er ”glömska”, en femtiolapp om det bara handlar om en gammal hederlig radio. Och Radion sänder ju dessutom sällan i färg, så där blir det inget extra påslag.

Som av en händelse har Radio&TV-service i Falkenberg just fått in något slags hybrid-TV med två bildrutor, en 26-tums i färg och en 4,5-tums i svartvitt. ”Se den ena kanalen i färg och håll ett svartvitt öga på den andra”, heter det i reklamen. Varför någon skulle vilja göra det är lite oklart i skrivande stund, men måhända slipper man licensens färgpåslag den dag ”snömannen” knackar på dörren… ja, om man nu lyckats få ordning på fjärrkontrollen och knappat fram den lilla svartvita rutan, vill säga. Det enda vi vet helt säkert är att bandy gör sig osedvanligt dåligt i en 4,5-tums bildruta.

ANNONS
ANNONS