Nina Persson: Det finns definitivt värre fruar och ex i denna värld

När jag inte längre har en egen pappa i livet, känns det extra viktigt att uppmärksamma de män som är viktigast för mina barn.

ANNONS
LocationHalland|
|

Att det har varit fars dag i helgen har säkert inte undgått någon. Jag har alltid försökt ducka lite för detta kommersiella påhitt. Att uppmärksamma fina pappor – som gör allt och lite till för sina barn – tycker jag att man bör göra mer än en gång om året. Och kanske på andra sätt än en chokladkartong eller en trisslott. Inget fel i dessa saker såklart, men jag tycker som sagt att vi är lite lättköpta. I år har jag dock frångått mina egna principer en aning….

I flera år har jag tänkt ge min man en ölkalender lagom till första december. Alltså en julkalender med en flaska eller burk i varje lucka. Tyvärr har jag alltid varit sent ute. Dock inte i år. 2023 skulle bli året då, inte bara min man får en ölkalender i fars dag-present, utan även min exman. Jo, ni hörde rätt! När jag inte längre har en egen pappa i livet, känns det extra viktigt att uppmärksamma de män som är viktigast för mina barn.

ANNONS

Tro mig, att ge bort en sådan kalender kan vara superenkelt. Det finns till och med färdiga set för detta, som bara är att sätta på ett flak. Lätt som en plätt! Men tror ni att jag gör det enkelt för mig? Knappast. Nejdå, här ska det planeras och fixas in i minsta detalj. Precis som alltid när jag har en bild framför mig i huvudet. Jag började redan ett par veckor före, med att införskaffa sifferetiketter, lådor att packa i, och planerade minutiöst vilka sorter som skulle inhandlas. Med en varierad prisbild, och en blandning av alla de sorters öl som finns på marknaden, åkte de in i Systembolagets app – allt för att underlätta det kommande inköpet.

Jag var så nöjd med min planering, när jag några dagars senare skulle handla allt. Dessvärre i en annan butik än den jag först hade angivit i appen… Naturligtvis fanns inte hela utbudet i den lite mindre butiken, och hela min planering rubbades den sena eftermiddagen, då min hjärna redan var mosig efter en lång arbetsdag. Men skam den som ger sig! Med lite hjälp av expediterna hade jag snart mina totalt 48 öl – två av varje sort, för att räcka till de två kalendrarna. När jag kånkade på de tunga lådorna – först till bilen och sedan garaget - tänkte jag; värre fruar och ex finns definitivt i denna värld.

ANNONS

Eftersom det var mina söners present till deras pappa och bonusfarsa, så fick de det naturligtvis hjälpa till slå in alla flaskor och burkar. Prydligt med snören och etiketter för varje dag. Och några timmar senare stod sedan de båda lådorna färdiga. En förmodad drömpresent för ölälskare. Men trots att jag frångick mina egna principer å de grövsta i år, och bokstavligt talat slog knut på mig själv, så var detta ett undantag. Visst, pappor är värda presenter och all uppmärksamhet de kan få, men det finaste man kan ge är nog ändå ett telefonsamtal eller värdefull tid tillsammans. Det slår förmodligen alla ölkalendrar i världen.

ANNONS