Behovet av badrumsvågar är väl varken större eller mindre i Ätrans samhälle än det är på andra halländska orter. Likväl ökar beståndet av sådana högst avsevärt i veckan, då en långtradare lastad med hela 9 000 fabriksnya exemplar far i diket intill det så kallade Kommunhuset, varvid lasten sprids ganska ordentligt över området. Genom åren har vi hört rövarhistorier om lastbilar som vält i på halländska vägar fullastade med både godis och läsk… ja, rentav mellanöl… och därefter blivit plundrade av kringboende ungar. Ett visst svinn får man förstås räkna med, men i just detta fall behöver vi nog inte oroa oss för några större excesser i den riktningen, då suget efter badrumsvågar brukar hålla sig på en rimlig nivå vid såväl denna som de flesta andra tider på året.
Poststationsföreståndare fru Ingrid Johansson i Grimeton kan sitt jobb, efter lite styvt 21 år på sin post, men nog blir sista arbetsdagen på Grimetons poststation mer hektisk än vanligt. Det brukar bli så på poststationer som läggs ner… ja, en ”Sistadagsstämpel” är ju alltid åtråvärd bland filatelisterna. Och i det här fallet är den sista dagen den 31 augusti 1973, då ärevördiga Grimetons Poststation läggs ner för gott efter att ha funnits i nästan 100 år. Ja, lite till och från får väl erkännas. Grimeton poststation må ha öppnat redan 1874, men lades ner påföljande år och återuppstod först år 1900. Den nuvarande poststationen öppnade 1911 i samband med att järnvägen Varberg – Ätran kom till. Något särskilt postkontor för de ca 30 hushållen i Grimeton anses inte längre nödvändigt, varför postföreståndare Johansson framgent kommer att verka som lantbrevbärare, men då med utgångspunkt från Rolfstorp.
Glöm Moberg, glöm Lindgren, Myrdal och Heinrich Böll – Sveriges mest lästa bok är förstås Telefonkatalogen! Lika punktligt som ett brev på posten i Grimeton dyker den upp såhär i skiftet mellan augusti och september. Enbart här i Halland delas 135 000 ex ut. Gratis är den, tung är den och lite fåfäng därtill. För trots att vi är mitt inne proggens, gröna vågens och FNL-rörelsens tidevarv ståtas det med titlar som direktör hit och disponent dit på var och varannan rad, tycks det. Det kommer en ny varje år, så det är lika bra att slänga den gamla i sopnedkastet direkt, uppmanar televerket. I vissa storstäder har man börjat med så kallad pappersåtervinning, men det är inget som är aktuellt här. ”Vi har inget emot att de gamla katalogerna slängs i sopnedkastet. De räknas ju som hushållsavfall”, förklarar hälsovårdsinspektör Lundberg i Falkenberg.