Hallandsprofilernas husdjur: Kristin ”Krickelin” Lagerqvist

Bloggaren Kristin Krickelin Lagerqvist skaffade hund när det var som tuffast i familjen. Labradoren Boris är idag en djupt rotad familjemedlem, men det har inte alltid varit lätt. - Det blev först inte som jag tänkt mig att ha hund, det fungerade inte, säger bloggerskan.

ANNONS
|

– Boris kom till oss för tre och ett halvt år sedan under period när vi hade ett barn som inte mådde så bra, berättar Kristin ”Krickelin” Lagerqvist.

På en av Sveriges största livsstilsbloggar delar Kristin Lagerqvist med sig av vardagen i huset i Varberg. På bilder skymtar man ibland labradoren Boris. Men förr var Kristin Lagerqvist en hängiven kattmänniska.

– Katter är starka och självständiga. Men min man fick mig att förstå att en hund alltid är ens bästa vän. Den ställer inga krav och förväntar sig inga prestationer. Vi tänkte att det skulle bli ett viktigt sällskap till familjen, med framförallt till våra barn.

ANNONS

Familjen Lagerqvist sökte bland uppfödare och raser efter vad som skulle passa dem. Beslutet blev den vita labradoren Boris, som ofta misstas för en golden retriever.

– Labradorer är klassiska familjehundar. De är superpepp, men kan också ligga och sova hela dagen. De är både på och av, vilket passar oss så bra.

Kristin Lagerqvist beskriver valptiden som helt fantastik.

– Jag sov på en tältsäng i köket för att finnas där om han gnydde. Men när han blev unghund blev det en mardröm.

Boris blev dominant och rebellisk.

– Det blev först inte som jag tänkt mig att ha hund, det fungerade inte. Vi var på väg att sälja honom. Det var jättejobbigt.

Hundar ställer inga krav och förväntar sig inga prestationer tycker influencern Kristin ”Krickelin” Lagerqvist.
Hundar ställer inga krav och förväntar sig inga prestationer tycker influencern Kristin ”Krickelin” Lagerqvist. Bild: Annika Karlbom

Men så bestämde Kristin Lagerqvist sig för att vända på situationen.

– Han var understimulerad. Jag började utmana honom och göra övningar. På det sättet byggde vi ett band. Sen kastrerade vi honom också och det hjälpte.

Förutom Boris har familjen även haft höns. Men de fick flytta till en annan känd Hallandsprofil.

– Lisa Lemke har en ung, viril tupp som behövde sällskap, så Juni, Aska och Mildred fick flytta dit. Hönor är gulliga och ger ägg, men till dem finns inte samma kärleksband. Boris är en familjemedlem.

ANNONS

Idag har Kristin Lagerqvist ändrat sig och tycker mer om hundar än katter. Hon beskriver sin Boris som trygg, lyhörd och lite dominant.

– Han vill gå sin egen väg, men är fantastisk med familjen. Jag har till och med börjat uppskatta andras hundar mer nu, säger influencern och skrattar.

I Hallands Nyheters artikelserie ”Hallandsprofilernas husdjur” kommer vi i ett antal artiklar besöka halländska bekanta ansikten och hälsa på deras djurvänner.

ANNONS