Hallandsprofilernas husdjur: Anna Carlsson

Efter pudeln Nisses bortgång ville skådespelerskan Anna Carlsson inte ha hund igen. Bara veckor senare låg en liten cavapoovalp bredvid i sängen och sov om nätterna. Stina är inte mer än sex månader gammal, men följer redan revystjärnan vart hon än går.

ANNONS
|

Det blev en stor skräll när kronprinsessan Viktoria valde en cavapoo att bli kungafamiljens nya hund i somras. Detta då cavapoon, som är en korsning mellan cavalier king charles spaniel och pudel, inte är godkänd som ras i Sverige. Det var däremot inget som revystjärnan Anna Carlsson tänkte på när hon i augusti hämtade hem den lilla valpen Stina.

– Jag hade Nisse, en renrasig pudel, som gick bort i slutet av juli, berättar Anna Carlsson. Jag hade sagt att jag inte skulle skaffa hund igen på ett tag, men det blev så fruktansvärt tomt.

Pudeln Nisse blev 15 år och var en trofast följeslagare. Sällan sågs de två utan varandra. Anna Carlsson reser vanligtvis runt mycket i arbetet och Nisse fick alltid följa med.

ANNONS

– Det var alltid populärt bland ensembler och han blev en maskot. Jag lever ensam, så man kommer väldigt nära sin hund. Man ska egentligen inte jämföra på det sättet, men min hund blir som mitt barn.

Skådespelerskan Anna Carlsson ser allvarligt på rollen som hundägare och planerar att ta med Stina överallt när man kan börja röra sig fritt i samhället igen.
Skådespelerskan Anna Carlsson ser allvarligt på rollen som hundägare och planerar att ta med Stina överallt när man kan börja röra sig fritt i samhället igen. Bild: Håkan Johansson

Ett krav på en framtida partner

Anna ville inte ha en ny renrasig pudel. Det fick inte bli för likt. Därför blev en nio veckor gammal cavapoodel från Varberg en perfekt match. Stina är försiktig, lite seg, lättlärd och väldigt glad i människor.

– Förutom att hon muckade med tre älgar i min trädgård, så har jag aldrig sett henne arg, berättar Anna Carlsson.

För Anna Carlsson är det ett stående krav på en eventuell framtida partner att plats lämnas åt Stina. Hon förklarar att det är mycket jobb och tidskrävande med en valp. Det blir ofta långa promenader med lydnadsövningar på dagarna och på kvällarna somnar de utmattade i samma säng – en plats Stina inte kommer att ge upp i första taget.

– Stina sover bredvid mig. Jag skulle aldrig tvinga ner henne på golvet eller ut i ett annat rum.

Anna Carlsson tycker inte om idén att lämna bort hundar på hunddagis och tror att Stina, likt Nisse, kommer bli en nära följeslagare när hon får börja turnera igen.

ANNONS

– Om jag bara ska lämna bort hunden skulle jag nog fråga mig varför jag ens har hund. Jag har alltid haft hundar kring mig och i familjen. Det är så jag vill ha det.

I Hallands Nyheters artikelserie ”Hallandsprofilernas husdjur” kommer vi i ett antal artiklar besöka halländska bekanta ansikten och hälsa på deras djurvänner.

ANNONS