Jan Olof nilssonKrönikör
Jan Olof nilssonKrönikör Bild: Ola Folkesson

Jan-Olof Nilsson: Ätrafors Bollklubb slår till efter 36 år

Halland för 50 år sedan. 22-28/10 1972.

ANNONS
LocationHalland|

De gamla stationshusen och banvaktsstugorna längs Västkustbanan blir allt färre, liksom tågstoppen. Ja, så sent som i våras stängdes ju inte mindre än tolv stationer, från Halmstad Norra station i söder till Fjärås station i norr, samtidigt som all på- och avstigning upphörde och resenärerna hänvisades till busstrafiken. Även Varberg-Borås Järnväg berörs av den nya tidens krav, och i veckan påbörjas rivningen av det gamla stationshuset i Tofta. Tågen kommer dock även fortsättningsvis att stanna i Tofta, men de påstigande får hålla tillgodo med en mindre väntkur i höstrusket.

Nöjeslivet på Getterön hör väl mest sommaren till, men nu slår Restaurang Kattegatt upp portarna för sitt nya vinterdiskotek, fyndigt nog (nåja) kallat ”Vintergatt”. Gregory Read svarar för musiken under premiärkvällen. Buss avgår från Brunnsparken kl 21. Sedan får vi väl se hur det blir med hemresan. Bussbolaget har som bekant hotat med att dra in trafiken ett antal gånger efter vandalisering och bråk bland överförfriskade ungdomar. Kanske lägger den annalkande vintern ett dämpande täcke över det hela. Det är ju en bit att gå in till stan om man skulle bli avslängd.

ANNONS

Så har då Vietnamveckan i Varberg avslutats, som sig bör med ett demonstrationståg från Folkets Hus till Brunnsparken. Och liksom vid tidigare demonstrationer anordnade av Varbergs FNL-grupp uppstod tendenser till störningar från en mindre grupp ”motorcykel- och bilburna ungdomar”, vilka bland annat viftade med en amerikansk flagga. De båda grupperna sägs dock ha hållit sig på behörigt avstånd från varandra och polisen behövde inte ingripa. Under det föregående mötet i Folkets Hus sjöng och spelade ”Folkets Musik”. Vidare antogs en resolution med krav på USA:s omedelbara tillbakadragande från Indokina.

De halländska fotbollsserierna är färdigspelade och de linimentdoftande omklädningsrummen ekar åter tomma. Känslorna är blandade, minst sagt, och för några är det nattsvart. Bittrast är det kanske för Falkenbergs FF som åkt ur div V norra och således återfinns i sexan nästa år. Desto roligare då för Ätrafors Bollklubb som gått motsatt väg efter en högst sensationell serieseger i div XI grupp 3. Det är faktiskt första gången som Ätrafors vunnit en serie sedan 1936. Och som grädde på moset firar klubben sitt 40-årsjubileum just i år. Okome bygdegård är bokad i november och vi misstänker att jubileumsfesten kan bli något alldeles extra.

ANNONS