Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Separera utan att det drabbar barnen

Juristen Linda Ljunggren Syding berättar om nutidens vårdnadstvister och boken ”Skiljas med hjärta & hjärna”.

Hur gör du för att skiljas utan pajkastning? Har dina barn rätt till umgänge med sin andra förälder även om du tilldelas egen vårdnad? Det är bara två av frågorna Linda Ljungren Syding diskuterar i veckans poddavsnitt.

Lyssna på podden här:

Linda Ljungren Syding har skrivit boken ”Skiljas med hjärta & hjärna” ihop med parterapeuten Håkan Mattson. Bland många goda råd lyfter hon fram att det viktigaste är att barnen mår bra och att de gör det när föräldrarna kan samarbeta även om de inte bor tillsammans.

Som vanligt pratar vi även om händelser och känslor i vår egen bonusfamiljsvecka, där tioåringen bor heltid och de tre tonåringarna i gymnasiet varierar sitt boende så att det ungefär blir halvtid hos oss.

Tipsa oss om ämnen

Skicka gärna in tips om ämnen som vi kan diskutera i podden. Vi tar gärna emot åsikter och berättelser via våra sociala medier, Instagram och Facebook – där även Bonusfamiljernas diskussionsgrupp finns. Eller mejla till oss på: [email protected]

Bonuspappan & Plusmamman är en podd om livet i en bonusfamilj, med tyngdpunkt på föräldraskap och relationer. Den skapades av Maria och Martin Erlandsson i Varberg sommaren 2017.

LÄS MER: Bonuspappan Martin firar 50 år med bröllop

Musiken är skriven av Karin och Marcus Bodin och framförd av CC Campers (delar av låtarna ”Rent a tent” och ”Texans are forever” från 2001).