Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Så lär du dig att sluta stressa

Stresscoachen Maria Helander om konsten att vara självsnäll.

Vad innebär det att vara självsnäll? Och hur hänger det samma med den vardagsstress som många svenskar utsätter sig för?

I veckans podavsnitt pratar vi med Maria Helander, som är beteendevetare, samtalsterapeut, mindfulnessinstruktör och utbildare av stresscoacher. Hon har skrivit den nya boken "Konsten att vara självsnäll" och kan lära dig hur du minskar din stress.

Lyssna här:

Vi har ett meddelande om förra årets projekt kring FN:s barnkonvention och presenterar årets satsning på Föräldrabalken, lagen som reglerar exempelvis adoption och vårdnadstvister.

Vad vi inte visste när vi skojade om att Maria hade lagt mandel i bullarna så att allergikern Martin inte skulle kunna äta dem, var att han direkt efter poddinspelningen råkade äta en fralla med valnötter. När halsen började svullna och det kändes osäkert om medicinen hjälpte tillräckligt snabbt åkte han till akuten för ett par timmars kontroll och observation, och allt gick bra.

Därför blir det även ett avsnitt nästa vecka och den som vill föreslå ett diskussionsämne når oss alltid via våra sociala medier – Instagram och Facebook – där även Bonusfamiljernas diskussionsgrupp finns. Eller så mejlar ni oss på:  [email protected]

LÄS MER: Bonuspappan firar 50 år med bröllop

Bonuspappan & Plusmamman är en podd om livet i en bonusfamilj, med tyngdpunkt på föräldraskap och relationer. Den skapades av Maria och Martin Erlandsson i Varberg sommaren 2017.