Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Pigge Werkelin om sin nya familj

Han förlorade hustrun och sönerna i tsunamin men lovade sig själv att bli pappa igen.

Kan man bestämma sig för att bilda en ny familj? Det gjorde i alla fall Pigge Werkelin och den målsättningen var också det sista han sa vid kistan innan han kremerade sin fru Ulrika, som omkom i tsunamin i Khao Lak i Thailand 2004.

Hör hur det gick till när Pigge bröt mot sina ”regler” att inte träffa någon som redan hade barn eller var från Skåne – och mötte sin blivande livskamrat Monika Möller, som hade mist sin man i en bilolycka.

Pigge Werkelin berättar:

Han driver över 30 bolag

Hur gjorde Pigge Werkelin för att komma över sorgen, vilken typ av bonuspappa blev han och hur är han som pappa till sina två döttrar med Monika?

Räkna med ärliga och kanske överraskande svar från den gotländske entreprenören som inte vet hur många bolag han driver (över 30 stycken) och som oplanerat fick Sveriges största kontaktannons när en kvällstidning skrev att han sökte ny fru (efter det fick han över 2000 brev).

Olika slags separationer

I poddavsnitt nummer 161 diskuterar vi även hur vi tror att en ombildad familj påverkas om en av de vuxna har förlorat sin tidigare partner till skillnad från en separation man väljer och där det finns ett ex som i många fall är barnens andra vårdnadshavare.

Finns det både fördelar och nackdelar med båda situationerna?

Tipsa oss om ämnen

Skicka gärna in tips om ämnen som vi kan diskutera i podden. Vi tar gärna emot åsikter och berättelser via våra sociala medier, Instagram och Facebook – där även Bonusfamiljernas diskussionsgrupp finns. Eller mejla till oss på: [email protected]

Bonuspappan & Plusmamman är en podd om livet i en bonusfamilj, med tyngdpunkt på föräldraskap och relationer. Den skapades av Maria och Martin Erlandsson i Varberg sommaren 2017.

LÄS MER: Bonuspappan Martin firar 50 år med bröllop

Musiken är skriven av Karin och Marcus Bodin och framförd av CC Campers (delar av låtarna ”Rent a tent” och ”Texans are forever” från 2001).