Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Natalie Eneke besökte sin pappa i fängelset

Nu är hon barnombud inom kriminalvården.

Hur är det att besöka sin pappa i fängelset när man är ett barn som nyss har börjat skolan? Det vet Natalie Eneke, som nu arbetar som barnombud inom kriminalvården.

I avsnitt 148 av podden Bonuspappan & Plusmamman berättar hon om det och om hur det var att växa upp med en bonuspappa som likställde Natalie och hennes syster med sina biologiska barn och alltid har varit den viktigaste manliga förebilden.

Lyssna här:

Blödningar i hjärnan

Natalie berättar också om hur det är att ha två små bonusbarn och sedan få en son, Elton (med egen blogg), som överlevde blödningar i hjärnan och nu kämpar med olika funktionsnedsättningar.

LÄS MER: Bloggen "Världens starkaste Elton"

Vi fortsätter förstås med lagtexten i föräldrabalken, som handlar om viktiga saker som vårdnad och boende. Den här gången försöker Martin glädja Maria och lyssnarna med några musikerskämt. Det går väl sådär.

I podden i nästa vecka tänkte vi diskutera allt som skiljer en bonusfamilj från en kärnfamilj och vill gärna att ni skickar in era egna åsikter, tips och berättelser till oss via våra sociala medier, Instagram och Facebook – där även Bonusfamiljernas diskussionsgrupp finns. Eller mejla till oss på: [email protected]

Bonuspappan & Plusmamman är en podd om livet i en bonusfamilj, med tyngdpunkt på föräldraskap och relationer. Den skapades av Maria och Martin Erlandsson i Varberg sommaren 2017.

LÄS MER: Bonuspappan Martin firar 50 år med bröllop

Musiken är skriven av Karin och Marcus Bodin och framförd av CC Campers (delar av låtarna ”Rent a tent” och ”Texans are forever” från 2001).

Lyssna här: