Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Minnesord för Barbro Berntsson 1934-2020

Vi är många som genom vårt engagemang i Röda Korset lärde känna Barbro. Hon var en osjälvisk och omtänksam person, som alltid ställde upp för alla runt omkring henne.

Redan i Veddige Röda Kors-krets var hon drivande och var med i styrelsen i alla år. Hon var genom RK engagerad i Anhörigstödet och fanns alltid på plats vid deras riksmöte i Varberg.

I Röda Korset var hon volontär i alla år och stod ofta i kassan, lugn och trygg även när kön växte lång på lördagar och julmarknader. När kupan startades upp i Varberg fanns samtliga lokala kretsar representerade och Barbro var en självklar del av samrådsgruppen. När Röda Korset bildade en Kupan-krets, var Barbro given i styrelsen. Hon var kunnig och hade erfarenhet.

Det var inte alltid lätt att ordna frivillig hjälp till Kupan, som sedan blev Second hand men Barbro ställde alltid upp. Fjorton dagar före sin bortgång hjälpte hon till på Second hand med försäljningen.

Barbro var också engagerad i kommunens frivilligverksamhet och lokala verksamheter i Veddige. Hon var mycket omtyckt ” gick hem” i alla åldersgrupper och hade en stor vänkrets.

Vi saknar henne!

Röda Kors-vännerna