Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Minnesord över Maj-Britt Bengtsson

Hon var mycket noga med att alla i släkten hade det bra.

Vår älskade Maj-Britt Bengtsson har avlidit i en ålder av 85 år. Hon var född 1935 och efterlämnar sig sina söner, Göran och Lennart, svärdottern Ingun, systrarna Sonja, Elsie och Birgitta, brodern Jan, och många släktingar och vänner som alla stod henne nära.

Maj-Britt var född och uppvuxen i Falkenberg och bodde även i unga år i Tvååker på hennes fars hem, Kärragård. Hon tyckte mycket om gården och talade ofta om livet där och de fina minnen hon hade därifrån. Hon var äldst i sin familj och månade mycket om sina syskon, syskonbarn och deras familjer. Maj-Britt älskade sin familj och missade sällan när någon fyllde år, eller skulle döpas. Hon tog många bilder med sin kamera och när man kom på besök kom alltid albumen fram och hon visade stolt upp de senaste äventyren hon varit med om.

Maj-Britt började jobba efter grundskolan på bl.a. Falkenbergs Sparbank, Grand Hotel och även i Arvika i något år. (Maj-Britt hälsade på släkt i Värmland i unga år.) På Grand Hotel träffade hon sin stora kärlek och livskamrat Lars Bengtsson, som var där med sin kusin Kurt Bengtsson, (Kutteman). Maj-Britt började att jobba en del hos Byggnadsfirma Bröderna Bengtsson, som drevs av Lars far Hugo Bengtsson och Gustav Bengtsson, sedermera Bygg-Bröderna. Lars och Maj-Britt byggde en villa på Tröingevägen i Falkenberg under sextiotalet. Det blev ett arkitektritat hus som Lars byggde och som Maj-Britt satte sin prägel på. Hon och Lars fyllde huset med tavlor, glas och souvenirer från resor runt Sverige och världen. Dom köpte även en stuga ute i Lynga, norr om Falkenberg, och där tillbringades hela semester på sommaren och de njöt av det enkla livet med sol och bad.

Maj-Britt och Lars var mycket äventyrslystna och reste till många städer och hamnar med segelbåten och husbilen. Men de reste gärna längre bort. Resor till Moskva, Röda Havet, Tyskland, Italien och även Kina.

Maj-Britt utgjorde en stabilitet både för Lars och familjen. Maj-Britt var mycket noga med att alla i släkten hade det bra. Hon deltog ofta på släktkalas och Maj-Britt och Lars hade ofta bjudningar. Maj-Britt hade en tät gemenskap och kontakt med sina fyra syskon och ingift släkt under hela livet. Maj-Britt var den som sammanlänkade många med sin omtänksamhet, givmildhet och älskvärdhet.

Maj-Britt tog aldrig något för givet men hade en oändlig tacksamhet för att få bli bjuden på högtidligheter om något skulle firas. Det var alltid roligt att ha med henne just för den här tacksamheten som hon visade alla i sin familj och vänkrets. Champagnen kom alltid fram och man skulle njuta utav det bästa.

Maj-Britt var pratsam, hade koll på det mesta och var snabb och skarp i tanken ända till hennes bortgång. Vi saknar henne oändligt och det är ett stort tomrum hon lämnar efter sig.

Lennart Bengtsson

Maria Bengtsson-May