Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Minnesord över Anita Karlsson, 1938-2021

Konstnärinnan var en känd och uppskattad profil i Varberg.

Glasmästeriets dörr plingade till och in kom en robust kvinna och under armen bar hon en portfölj med akvareller.

De här vill jag ha inramade. Ta en svart list på dem alla!”

"Men här har vi många varianter av färger, storlekar och profiler…….”

Nä, det ska vara svart och rakt!”

”Titta här. Jag tycker att en grön kant skulle få motivet att lysa mer och ge bilden ett mervärde”, försökte expediten och visade fram en ramlist.

"Gör som ni vill, då!” svarade konstnären och försvann ur butiken.

Kunden återkom senare och tackade för ett väl utfört arbete och bad att få bjuda rammästaren på en picknick i det gröna. Detta blev upptakten till en lång vänskap och ger en god bild av Anita Karlssons personlighet.

Konstnärinnan Anita Karlsson, Varberg, är en känd och uppskattad profil i Hallands konstliv. Efter ett yrkesliv som sjuksköterska satsade hon fullt ut på sitt intresse för konst, främst akvarellmåleri och grafik och var en flitig utställare. Under ca 20 års tid delade hon med sig av sina kunskaper som lärare på Senioruniversitetet och vi är flera som återkom termin efter termin. Undervisandet utvidgades med en dagsresa per termin med inspirerande besök på utställningar och museer i Västsverige och Danmark. Anita såg till att vi fick en bra ciceron vid besöksmålen och god mat på ett antal små, okända och även större restauranger i landskapet.

De senare åren inriktade Anita sig på att måla blommor. Rik inspiration kunde hon hämta i sin underbara trädgård där hon och katten Kajsa kunde njuta av den prunkande blomsterprakten.

Anita var handlingskraftig och hade en rak och rättfram inställning till sin omgivning och vi är många som känner en stor saknad och förlust när hon nu efter en tids sjukdom avlidit.

Lena Björnquist, Eva Crafoord, Wera Törngren