Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Madelene Thomsen på en av de sista flygningarna på Arlanda sommaren 2016. Bild: Privat

Madelene flyger vidare mot ”Destination hållbar framtid”

Madelene Thomsen i Träslövläge som fyller 50 år 19 september arbetade i resebranschen i 25 år innan hon valde en ny bana.

Madelene som är född i Eksjö utbildade sig inom turism och reseliv direkt efter gymnasiet, och arbetade som reseledare och resekonsult för Fritidsresor innan hon nådde drömyrket som flygvärdinna i SAS.

För snart tio år sedan väcktes ett nytt engagemang. När Röda Korset behövde hjälp med café́kvällarna på flyktingförläggningen i Himle var hon en av dem som ställde upp. Hon lärde känna många av dem som flytt till Sverige, och blev djupt berörd.

Lärde ut om svensk natur och kultur

Vid den tiden hade hon börjat läsa ”Hälsa och friskvård”, och som projektarbete genomförde hon ett program på åtta veckor där flyktingarna fick lära känna svensk natur och kultur. Efter flera olika ideella engagemang i bland annat Svenska Afghanistankommittén, Team Rynkeby i Halland och som god man tog Madelene klivet in i politiken.

I dag har hon som moderat politiker uppdrag på både kommunal och regional nivå. I Varberg har hon en plats i miljö- och hälsoskyddsnämnden samt är ersättare i kommunfullmäktige. I Halland har hon en plats i regionfullmäktige, Varbergsnämnden och driftnämnden Psykiatri samt som nämndeman i Hovrätten för västra Sverige.

Prövar nya vingar

Madelene är dessutom socialpedagog och kostrådgivare med KBT-inriktning och i uppstarten av företaget Movement Travel.

– Ett holistiskt resekoncept mot "Destination hållbar livsstil" där mat - motion och det mentala står i balans, berättar hon.

Madelene är gift med Magnus och de har sönerna Wilhelm, 19 år, och Emil, 15 år.