Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

KRAM, MAMMA! Framför kameran för en gångs skull: Karin Linde med sina två barn Konrad och Mildred i den härliga trädgården hemma i Veddige.

Karin Lindes fotointresse utvecklades till ett yrke

Hennes favoritblomma är hundkex och hon har sitt största intresse som sitt jobb. Nu fyller fotografen Karin Linde 30 år.

Det är knappt Karin själv förstår att hon fyller 30, men med make och två barn, hus med stor trädgård och eget företag har hon onekligen samlat vuxenpoäng.

– Jag har alltid fått höra att jag är så ung – så det är nog bra att jag kan säga att jag är 30 nu. Det låter väl vuxet, skrattar hon.

Varför blev du fotograf?

– Jag har alltid varit intresserad av foto och gick en internationell fotoutbildning på Hawaii för nio år sedan. Men jag trodde ju aldrig att det skulle kunna bli mitt yrke. Det var när vi gifte oss 2002 jag började fundera på det, efter att ha sett hur fotografen som tog våra bröllopsbilder jobbade. Det verkade vara så kul!

– Jag började lite försiktigt här i Veddige och 2006 flyttade jag min ateljé in till stan. Och det är precis lika roligt som jag trodde – jag är jättetacksam för att jag får jobba med det som jag älskar, och det är en otrolig känsla att få förtroendet att dokumentera de viktiga stunderna i människors liv!

Och samtidigt har du fått två barn?

– Ja, det är lite pusslande (skratt). Men det har gått bra hittills – min man Samuel kan jobba hemifrån och så har vi sån tur att vi har föräldrar på nära håll som kan ställa upp. Dessutom har jag en jättebra anställd fotograf, så jag kan varva mamma­ledighet med jobb. Jag jobbar mellan amningarna (skratt) och varje lördag.

– Visst var det en omställning när Mildred kom, nästan större än när Konrad föddes, men nu har det lugnat ner sig.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– En bra dag börjar med amerikanska pannkakor (min man gör supergoa), frukt och en stor kopp latte – sen jobbar Samuel hem­ifrån med något webbprojekt och jag leker med barnen samtidigt som jag har koll på företaget på min ­iPhone (bästa grejen!). Vi äter lunch tillsammans och när Samuel senare på dagen slutar jobba så tar jag vid och jobbar en stund – oftast redigering av bilder och sånt. Kvällen avslutas oftast med en ny latte och ett avsnitt av en tv-serie som vi följer för tillfället eller en omgång Wii.

Vad händer under ditt 31:a år?

– Det blir nog ett ganska intensivt år. Vi har massor av idéer för vårt företag och med två barn hemma så kommer det att bli spännande. Vi har till exempel en webbshop som vi håller på att utveckla och lite andra kul grejer.

Vad är det bästa du gjort?

– Om du menar med företaget så är det att jag fått fota några utlandsbröllop, i Skottland, Irland, Tyskland, Danmark och nu senast i England. Det var fantastiskt roligt!

– Rent privat är det naturligtvis våra barn! Och den jordenrunt-resa som Samuel och jag gjorde. Den blev rätt snabb, men vi hann med att besöka kompisar i USA och Hawaii, Nya Zeeland, Australien och Kina.

Hur träffades du och Samuel?

– På järnvägsstationen i Veddige! Jag jobbade på banken i Veddige då och pendlade från Horred. Vi blev jättebra vänner först och sedan ett par. Vi har fått uppleva mycket tillsammans och det är jag väldigt glad för.

Hur ska du fira födelsedagen?

– Vi åker till Italien med Samuels familj. Hans pappa fyller 60 år så vi firar lite tillsammans. Senare i sommar hoppas jag kunna ha en trädgårdsfest här hemma.