Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Kalle Rosensköld minns tv-experimentet

Skulle du klarar dig i tolv dagar utan el, mobil och mataffär i halländska Simlångsdalen?

Kalle Rosensköld var en av de tio deltagarna i SVT:s serie "Nedsläckt land" som utan förberedelser skulle försöka klara sig i ett samhälle som saknar el. Det innebar även att Kalle inte fick ha någon kontakt alls med sin åttaåriga dotter under tolv dagar. Hur var det?

LYSSNA HÄR:

Kalle pratar även om hur det är att dejta som ensamstående pappa. Hur tidigt ska man låta partner träffa bonusbarnen? Vad händer när relationen tar slut? Varför man bör gå i familjeterapi innan man väljer att separera?

Sportfiskaren Kalle Rosensköld bor i skånska Staffanstorp och arbetar med marknadsföring, sociala medier, film och destinationsutveckling i sitt egna företag Attramera och som kommunal näringslivssamordnare.

LÄS MER: Husen i "Nedsläckt land" finns i Halland

I podden berättar vi även om hur vi själva bor numera och om Marias nya jobb. I slutet går vi igenom början av kapitel tio av Familjebalken (själva lagtexten), som bland annat slår fast att om en person under 18 får barn, bli hen inte förmyndare till sitt eget barn förrän hen blir myndig.

Tipsa oss gärna om ämnen att diskutera i podden. Skicka åsikter och berättelser till oss via våra sociala medier, Instagram och Facebook – där även Bonusfamiljernas diskussionsgrupp finns. Eller mejla till oss på: [email protected]

Bonuspappan & Plusmamman är en podd om livet i en bonusfamilj, med tyngdpunkt på föräldraskap och relationer. Den skapades av Maria och Martin Erlandsson i Varberg sommaren 2017.

LÄS MER: Bonuspappan Martin firar 50 år med bröllop

Musiken är skriven av Karin och Marcus Bodin och framförd av CC Campers (delar av låtarna ”Rent a tent” och ”Texans are forever” från 2001).