Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dagens kåsör: Anders ”Pidder” Pedersén
Dagens kåsör: Anders ”Pidder” Pedersén

Anders "Pidder" Pedersén: Så lätt är det att förstöra sin image

Zlatan Ibrahimovic är känd som en fantastisk fotbollsspelare, ett geni på fotbollsplanen. Framgångarna har gjort honom till en otroligt förmögen man.

Detta är en personligt skriven text och ingen nyhetsartikel.

Zlatan är även genialisk när det handlar om att marknadsföra sig. Han har under årens lopp byggt upp en image som framställer honom som, kaxig, hård, skoningslös på fotbollsplanen och tuff mot journalister. Många tycker illa om honom för det men jag tror att de flesta tycker om honom. I vilket fall som helst så har Zlatans image höjt hans artistvärde till skyarna. Vilket har gjort att han fortfarande kan teckna nya gyllene kontrakt, trots att han som fotbollsspelare tillhör de övermogna.

Jag är inte en professionell fotbollsspelare men jag har under årtionden byggt upp en personlig image och vårdat den. Inte en enda krona har jag tjänat på min image men jag inbillar mig att jag ändå har tjänat på min image.

Varje gång jag gör något på huset, uthusen eller i trädgården som syns till grannarna eller från landsvägen så har jag jobbat långsamt. Vissa projekt har tagit så lång tid att endast ett vältränat öga kan upptäcka att något händer då och då. Det påstås även byn att jag ligger på sängen och skriver mina kåserier, om det är sant eller falskt får förbli en hemlighet. Mitt rykte och min image har blivit att jag har ett långsamt arbetstempo, händig men lite lat. Vinsten är att det inte är många som kommer och ber om hjälp eftersom när jag är inblandad går det mesta i slow motion.

Jag tycker synd om de som har ett rykte om sig att arbeta snabbt och väl. De får ofta frågan om de kan hjälpa till med allt möjligt. Ska man arbeta snabbt är det praktiskt att göra det i det fördolda. När jag gör mina holkar och skärbrädor i källaren låser jag dörren.

Jag skyller på covid-19 för att mitt mångåriga rykte och väl inarbetade image som händig men lite lat under denna sommar totalt har spolierats. Eftersom Folkhälsomyndigheten och regeringen har förbjudit min yrkesgrupp, marknadsknallar att få sälja våra saker på marknader och därmed troligtvis för första gången brutit en på flera tusen år gammal försäljningskanal så har jag inte kunnat sälja mina holkar.

I min desperation och förvirring köpte jag en byggnadsställning och i somras har frugan och jag algtvättat, stålborstat, målartvättat, grundat, målat och målat huset. Bytt lite panel. Fönstren har vi skrapat, kittat, oljat och målat utvändigt, invändigt, under, över och lite till. Vad har hänt! Jo, kända och okända människor har kommenterat och berömt oss för vår snabbhet och flit.

Min bekväma image är förstörd och redan har några frågat om jag kan hjälpa dem. Hoppas att jag snart får tillbaka min image som händig men lite lat.