Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erika Sjöwall: En sommar fylld av semesteress

Likt alla andra somrar har även denna varit för kall för att ett bad ska kunna locka mig ner i plurret.

Detta är en personligt skriven text och ingen nyhetsartikel.

Min sommar har varit super. Jag skulle rentav kunna säga att min sommar varit full av ess (S). Jag har varit både i Sveg, Stockholm och Simrishamn. I Sveg sov jag en enda natt på väg upp mot Jämtland för fjällsemester, i Stockholm besökte jag en son, men hann också gå på en suverän Queen-konsert. Och i Simrishamn träffade jag min pojkväns före detta svärmor.

Så ni ser! Det blev en del ess (S). Och här kommer några till:

Likt alla andra somrar har även denna varit för kall för att ett bad ska kunna locka mig ner i plurret. En tidig augustikväll badade jag därför istället i en swimmingpool. Det var 28 grader i vattnet, vilket för mig var lite kylslaget, så jag övertalade poolägarna att dra över skyddstaket. Det var första gången jag träffade dem som ägde poolen, så för att vara artig och som de flesta andra, stålsatte jag mig och försökte låta bli att frysa. Till slut gav jag upp och klädde på mig.

En ny sport jag prövat är baseball. Jag har inte spelat match med regler och sånt. Tänk mer sympatiska amerikanska familjefilmer. Ni vet, när den manliga huvudpersonen står på garageuppfarten och kastar boll med sin son och pratar om livets svårigheter. Det är verkligen inte alls så enkelt som det ser ut. Jag kastade nästan sönder både pojkvännens glasögon och framtänder.

Sommaren har gått i kärlekens tecken. Jag har bevisat en svensk vigsel och ett storslaget sudanesiskt bröllop. Båda tillfällena inringades av musik, men på olika sätt. Till den som framöver kommer att närvara vid ett sudanesiskt bröllop rekommenderar jag att ta med öronproppar, då musiken var mycket hög. Till den svenska vigseln finns inga restriktioner av detta slag, men jag kan säga att det inte är uppskattat att sjunga med i solosångerna.

Min svarta Seat, råkade i slutet av sommaren ut för en olycka och fick därför sin bakskärm punkterad av en stillastående parkerad bil som egentligen inte alls gjort något mer än att stå i vägen. Det var inte ens jag som körde bilen.

Och apropå min dotter. Tidigt i våras fick jag ju äran att kalla henne för min sambo. Vi är inte längre just det, för i veckan flyttade hon tillbaka till huvudstaden. Dagen innan sprang hon omkring i lägenheten och sade: Visst kommer du att sakna att ha mig runt omkring dig hela tiden? Javisst, svarade jag. Men jag kommer inte att sakna att hela tiden försöka komma ihåg att köpa gluten- och laktosfritt. Jag kommer inte heller att sakna en arm i nyllet på mig under natten. Eller att sortera likadana svarta spetstrosor i två olika högar. Däremot kommer jag att sakna att middagen står på bordet när jag kommer hem, eller att hänga i soffan framför en romantisk film. Jag kommer att sakna min sambodotter.

Som sagt. Sommaren har varit super och många ess (S) blir det. Sex närmare bestämt. Och det har jag också haft.