Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Jana Nilsson berättar om sin bonusfamilj

Varbergs kommunalråd avslöjar även den enda gången han inte röstade på Socialdemokraterna – och varför.

För 23 år sedan bildade Jana Nilsson en bonusfamilj med sin sambo Åsa och började ha sina två barn lite mindre än halva tiden. Fem år senare blev han kommunalråd i Varberg och yrkespolitiker för Socialdemokraterna.

Hör honom berätta om sitt uppväxten, familjelivet och nuet i veckans poddavsnitt:

LÄS MER: Jana minns kompisarnas bankrån

Hur har Jana Nilsson lyckats behålla en god kontakt med sin ex-fru? Hur var hans uppväxt med en pappa med alkoholproblem?

Hur lyckades Jana gå från otränad till att genomföra en Iron man (simning, cykling och löpning i över tolv timmar) på bara fyra år? De frågorna och många andra får ni svar på i Bonuspappan & Plusmamman.

LÄS MER: Så klarade Jana en Iron man i Italien

Efter intervjun fortsätter vi med lagtexten i Föräldrabalken, som i kapitel sju handlar om underhållsskyldighet till barnen fram till de är 18 år – eller 21 år om de studerar på gymnasienivå.

Som avslutning försöker Martin få Maria att skratta, med en tragikomisk historia, men det går inte som planerat.

Tips om diskussionsämnen

Tipsa oss gärna om ett ämne att diskutera i podden i nästa vecka. Skicka åsikter och berättelser till oss via våra sociala medier, Instagram och Facebook – där även Bonusfamiljernas diskussionsgrupp finns. Eller mejla till oss på: [email protected]

Bonuspappan & Plusmamman är en podd om livet i en bonusfamilj, med tyngdpunkt på föräldraskap och relationer. Den skapades av Maria och Martin Erlandsson i Varberg sommaren 2017.

LÄS MER: Bonuspappan Martin firar 50 år med bröllop

Musiken är skriven av Karin och Marcus Bodin och framförd av CC Campers (delar av låtarna ”Rent a tent” och ”Texans are forever” från 2001).