Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bland programpunkterna märks Wiliam Claussen och hans mexikanska trio (sannolikt den minsta mexikanska trion i världen, då den bara består av två man).

Halland för 50 år sedan

Hylands eldfest värmde ett regnigt Varberg

Hylands hörna i Varberg! Nja, kanske inte riktigt, men någonting ditåt får varbergare och badgäster ta del av under veckans så kallade Eldfest. Lika proffsigt och avslappnat som på TV överbryggar Lennart Hyland avståndet mellan publik och artister och blundar man riktigt hårt kan man nästan tro att man är i en varm tv-studio och att ösregnet över simstadion är blott en kuliss. Bland programpunkterna märks Wiliam Claussen och hans mexikanska trio (sannolikt den minsta mexikanska trion i världen, då den bara består av två man), den kända danska skämthoppartruppen Cirkus Krämer, sång av Ljungby damkör samt en tävling som går ut på att medelst spinnspö veva en surfingbrädda lastad med kaffeburkar över hela tävlingsbassängens längd. Allt avslutas med årligen återkommande tändsticksidyllen, det vill säga att lamporna släcks samtidigt som publiken tänder tändstickor. Tyvärr slocknar alla stickor efter cirka en halv sekund i den hårda blåsten. Men annars var det bra…

Att tennisen är på frammarsch i Halland har nog ingen kunnat undgå. Nya banor ser dagens ljus snart sagt varje månad. För närvarande pågår till exempel byggnation av två banor i Tvååker vid det nya Övrevi. En ny trend är dessutom att man börjat anlägga banor för allmänheten i direkt anslutning till större bostadsområden. Häromveckan invigdes två nya banor intill stadsdelen Lugnet i Varbergs norra delar och nu i veckan står ytterligare en ny bana klar mellan de nya bostadsområdena Vindilen och Sloalyckan i Falkenberg. Först till kvarn gäller, och det är helt gratis att spela. Nu planerar Falkenbergs stad, Stiftelsen Hertingbostäder och HSB nya banor även i andra stadsdelar, förklarar ombudsman Hans Penteus.

Falkenbergs fiskeflotta är inte stor numera, och i veckan är den nära att decimeras ytterligare då fyra tyska sjömän från m/s Augusta och m/s Birka, båda från Hamburg och nu liggande för lastning i Falkenberg, får för sig att stjäla den välkända fiskebåten Fg3 Rex. De fyra kumpanerna överraskas av en storm, får motorstopp och driver svårt rullande in mot Ugglarp, där de räddas av lotsbåten. Ryktet om det inträffade sprider sig snabbt i staden och när polisen för iland båttjuvarna väntar en uppretad folkmassa på kajen. Om sjömännen haft för avsikt att omskola sig till fiskare är okänt i skrivande stund, men det är bra nära att de får sina fiskar varma där på kajen. Det hela stannar dock vid hårda ord och en natt i kurran.